Exakta to jednak fajny sprzęt jest

Aparaty tradycyjne - Informacje i problemy z Waszym sprzętem. Bez względu na format - zapraszamy

Moderatorzy: rbit9n, Michał Kowalski, Jerzy, zladygin

Z_photo
-#

Post autor: Z_photo »

Ostatni tydzień mam fajny - miałem możliwość obcowania kolejno z trzema gracjami, każdą skutecznie i dość głęboko penetrując. :lol:

20250930_094643-Resizer-1500.jpg
20250930_094740-Resizer-1500.jpg
_________________________________________________________________________________
Warto mieć małego bzika i go pielęgnować - żeby dużego nie dostać.
miki11
-#

Post autor: miki11 »

aka pisze: 30 wrz 2025, 10:10 To niech CI się nie pałęta bo co masz nie spać spokojnie
Mam świadomość, że to byłoby strzelanie z armaty do komara, ale w ten sposób można chociażby wykryć kurtyny ustawione inaczej, niż pod kątem prostym. A poza tym, to pałętanie wynika nie ze względów merytorycznych, albo - co gorsza - finansowych, jeno z elektronicznej, rogatej duszy, która przed snem mówi mi po cichu: "co? Ty nie dasz rady?" :-)

Z_photo pisze: 30 wrz 2025, 10:42 Ostatni tydzień mam fajny - miałem możliwość obcowania kolejno z trzema gracjami, każdą skutecznie i dość głęboko penetrując. :lol:
Bardzo ładnie się prezentują te Mirandy, niemal jak modelki na wybiegu. Aż żal, że tak dobre jakościowo produkty przepadły w Hadesie kapitalistycznego modelu świata.
Ostatnio zmieniony 30 wrz 2025, 13:25 przez miki11, łącznie zmieniany 1 raz.

miki11 pisze: 30 wrz 2025, 10:52 Aż żal, że tak dobre jakościowo produkty przepadły w Hadesie kapitalistycznego modelu świata.
Przepadły być może dlatego, że tak dobrze to znaczy bez żadnych kompromisów jakościowych te aparaty były produkowane. Nie wiem jak to wygląda w przypadku późniejszych modeli ale w przypadku Sensorexów I i II księgowi najwyraźniej nie mieli nic do gadania kiedy te modele były konstruowane. To wyraźnie czuć kiedy te aparaty weźmie się w dłonie i słychać kiedy wyzwoli się migawkę.
_________________________________________________________________________________
Awatar użytkownika
mrek
-#

Post autor: mrek »

Z_photo pisze: 30 wrz 2025, 11:05 księgowi najwyraźniej nie mieli nic do gadania
Narzuca się pytanie: czy leci z nami jakiś księgowy? :-)
od 24x36 po 18x24 + szkiełko i oko
aka
-#

Post autor: aka »

Z_photo pisze: 30 wrz 2025, 10:42 Ostatni tydzień mam fajny - miałem możliwość obcowania kolejno z trzema gracjami, każdą skutecznie i dość głęboko penetrując.
Satysfakcja obopólna, że tak spytam, czy wykorzystanie bez przyzwolenia?
aka
-#

Z_photo pisze: 30 wrz 2025, 11:05 księgowi najwyraźniej nie mieli nic do gadania kiedy te modele były konstruowane
Mieli, zawsze mieli. Intencjonalne skracanie życia produktów przez nadawanie im cech to powodujących jest wynikiem postępu technologicznego i pewnej nędznej strony natury ludzkiej czyli pożądania (rzeczy zbytecznych, w większości przypadków, do życia, np. nowego modelu smartfona gdy "stary" w pełnia zaspokaja potrzeby danego osobnika). Właśnie z takim zjawiskiem mamy do czynienia, w pewnym uproszczeniem bo jest ono bardziej skomplikowane. Żyjemy w czasach masowego, relatywnie taniego wytwarzania przedmiotów, które muszą być szybko zastąpione przez następne edycje bo biznes musi się kręcić i rosnąć. Ciekawe gdzie jest granica...
miki11
-#

aka pisze: 30 wrz 2025, 12:51 Ciekawe gdzie jest granica...
Na razie granicą jest chciwość potentatów i mur chiński.
-#

Post autor: J.A. »

aka pisze: 30 wrz 2025, 12:51 Żyjemy w czasach masowego, relatywnie taniego wytwarzania przedmiotów, które muszą być szybko zastąpione przez następne edycje bo biznes musi się kręcić i rosnąć. Ciekawe gdzie jest granica...
To jest największa spekulacyjna bańka świata. Ta bańka ciągle rośnie.
M7 + 4,5/50 + 4/80 + 4,5/150
"Mędrzec uczy się nawet od głupca, głupiec nie uczy się wcale"
Z_photo
-#

aka pisze: 30 wrz 2025, 12:34 Satysfakcja obopólna, że tak spytam, czy wykorzystanie bez przyzwolenia?
Nic na siłę - wszystko delikatnie i z czułością. :lol:
aka
-#

Z_photo pisze: 30 wrz 2025, 14:28 wszystko delikatnie i z czułością.
Niejeden sadysta tak mniema ;-)
Z_photo
-#

aka pisze: 30 wrz 2025, 12:51 Żyjemy w czasach masowego, relatywnie taniego wytwarzania przedmiotów, które muszą być szybko zastąpione przez następne edycje ...
A ja mam dużą przyjemność kiedy udaje mi się przywrócić funkcjonalność i estetyczny wygląd starym, zaniedbanym sprzętom - fotograficznym w szczególności.
Ewidentnie jestem nienowoczesny. I wcale mi to nie przeszkadza :-)
miki11
-#

Z_photo pisze: 30 wrz 2025, 17:04 Ewidentnie jestem nienowoczesny. I wcale mi to nie przeszkadza :-)
Ja tam lubię ciekawe, nowe konstrukcje, ale doceniam sposób projektowania i jakość wykonania sprzętu sprzed kilkudziesięciu lat. Szczególnie w tych momentach, gdzie tzw. program komputerowy był jedynie w szarej substancji mózgowej inżyniera :-)

Chodziło mi o moje nienowoczesne podejście do kupowania i używania rzeczy. Wolę kupować droższe, dobre, porządnie wykonane produkty i używać ich długo, a nie zmieniać co sezon, ja to teraz jest w modzie.
aka
-#

Z_photo pisze: 01 paź 2025, 00:30 kupować droższe, dobre, porządnie wykonane produkty
Ludzie rozumni tak postępują. No chyba, że sytuacja zmusza do rezygnacji z takiej praktyki. Jak głosi przysłowie "tanie mięso psy jedzą".
ODPOWIEDZ