Exakta to jednak fajny sprzęt jest
Moderatorzy: rbit9n, Michał Kowalski, Jerzy, zladygin
Ostatni tydzień mam fajny - miałem możliwość obcowania kolejno z trzema gracjami, każdą skutecznie i dość głęboko penetrując.

_________________________________________________________________________________
Warto mieć małego bzika i go pielęgnować - żeby dużego nie dostać.
Mam świadomość, że to byłoby strzelanie z armaty do komara, ale w ten sposób można chociażby wykryć kurtyny ustawione inaczej, niż pod kątem prostym. A poza tym, to pałętanie wynika nie ze względów merytorycznych, albo - co gorsza - finansowych, jeno z elektronicznej, rogatej duszy, która przed snem mówi mi po cichu: "co? Ty nie dasz rady?"

Bardzo ładnie się prezentują te Mirandy, niemal jak modelki na wybiegu. Aż żal, że tak dobre jakościowo produkty przepadły w Hadesie kapitalistycznego modelu świata.
Ostatnio zmieniony 30 wrz 2025, 13:25 przez miki11, łącznie zmieniany 1 raz.
Przepadły być może dlatego, że tak dobrze to znaczy bez żadnych kompromisów jakościowych te aparaty były produkowane. Nie wiem jak to wygląda w przypadku późniejszych modeli ale w przypadku Sensorexów I i II księgowi najwyraźniej nie mieli nic do gadania kiedy te modele były konstruowane. To wyraźnie czuć kiedy te aparaty weźmie się w dłonie i słychać kiedy wyzwoli się migawkę.
_________________________________________________________________________________
Mieli, zawsze mieli. Intencjonalne skracanie życia produktów przez nadawanie im cech to powodujących jest wynikiem postępu technologicznego i pewnej nędznej strony natury ludzkiej czyli pożądania (rzeczy zbytecznych, w większości przypadków, do życia, np. nowego modelu smartfona gdy "stary" w pełnia zaspokaja potrzeby danego osobnika). Właśnie z takim zjawiskiem mamy do czynienia, w pewnym uproszczeniem bo jest ono bardziej skomplikowane. Żyjemy w czasach masowego, relatywnie taniego wytwarzania przedmiotów, które muszą być szybko zastąpione przez następne edycje bo biznes musi się kręcić i rosnąć. Ciekawe gdzie jest granica...
To jest największa spekulacyjna bańka świata. Ta bańka ciągle rośnie.
M7 + 4,5/50 + 4/80 + 4,5/150
"Mędrzec uczy się nawet od głupca, głupiec nie uczy się wcale"
"Mędrzec uczy się nawet od głupca, głupiec nie uczy się wcale"
Nic na siłę - wszystko delikatnie i z czułością.

A ja mam dużą przyjemność kiedy udaje mi się przywrócić funkcjonalność i estetyczny wygląd starym, zaniedbanym sprzętom - fotograficznym w szczególności.
Ewidentnie jestem nienowoczesny. I wcale mi to nie przeszkadza

Ja tam lubię ciekawe, nowe konstrukcje, ale doceniam sposób projektowania i jakość wykonania sprzętu sprzed kilkudziesięciu lat. Szczególnie w tych momentach, gdzie tzw. program komputerowy był jedynie w szarej substancji mózgowej inżyniera

Chodziło mi o moje nienowoczesne podejście do kupowania i używania rzeczy. Wolę kupować droższe, dobre, porządnie wykonane produkty i używać ich długo, a nie zmieniać co sezon, ja to teraz jest w modzie.