Mi się z deklem udawało do pierwszego zdjęcia, po wywoływaczu. Potem już ciekł. Natomiast w moim egzemplarzu łatwo było zle nakręci dekiel, wtedy ciekł przez gwint.
Co to jest?
Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski
Co to jest?
Co to jest?
odnoszę wrażenie, że część litery "E" od strony klatki jest wyraźnie nieco bledsza, niż pozostała jej część. także tego.
"Cítíte to? Cítíte to? Fenidon, synku. Nic jinýho na světě takhle nevoní. Zbožňuju vůni fenidonu po ránu."
Podplukovník William "Bill" Kilgore
zemsta toxycznego fotomutanta flickr
Podplukovník William "Bill" Kilgore
zemsta toxycznego fotomutanta flickr
Co to jest?
I co żeś najlepszego zrobił! Zauroczenie moją m645 PRO mi osłabło. Chociaż nie. Ma ona jednak przewagę. Jak się ma wszystkie dekielki, to można cały zestaw rozłożyć do małych klocuszków i pięknie poupychać w plecaku obok większych niemieckich braci, japońskich sióstr na M)lub ciii... cyfrówek. Często zabieram moją jako psychologiczny backup. A odkąd mam adapter m645-EF to szkła od niej nie próżnują.
od 24x36 po 18x24 + szkiełko i oko
Co to jest?
Canon EOS 1V to robi numerując filmy oraz zapamiętując parametry iluś tam filmów. Ale kabelek do ściągania danych kosztuje tyle ile korpus. Od wielu lat poluję i sprawdzam ceny. Wiem pojawiły się "tańsze" rozwiązania.
Co to jest?
Tak sie zastanowilem to w hasselu nidyrydy. Technicznie nie ma gdzie stawic takiego wichajstra co by cos na filmie zamarkowal. Jak sie wsadzi jakis adapterek mieddzy dupke a body to sie fokus skisi. Ale moze sie nie znam.mrek pisze:Canon EOS 1V to robi numerując filmy oraz zapamiętując parametry iluś tam filmów. Ale kabelek do ściągania danych kosztuje tyle ile korpus. Od wielu lat poluję i sprawdzam ceny. Wiem pojawiły się "tańsze" rozwiązania.
Co to jest?
Niesłusznie. Polowałem na M645 PRO i się nie udawało nic sensownego trafić. Mamiya ma tańsze i równie dobre obiektywy. Jeśli pomiar ma dobry (?) to z uchwytem i pryzmatem chyba jest ok? P645 ma tę "wadę", że nie ma wymiennych "dupek", no ale to koncepcja takiej większej lustrzanki

Co to jest?
Pomiar w m645 nawet na prostszym, lustrzanym pryzmacie jest OK. Dupki - faktycznie bezcenne, tym bardziej jak przyzwyczaiły do tego starsze, większe siostry M. Jeszcze bardziej bezcenne inserty (robiłem jeden ślub to doceniłem).aka pisze: ↑13 sty 2020, 16:30Niesłusznie. Polowałem na M645 PRO i się nie udawało nic sensownego trafić. Mamiya ma tańsze i równie dobre obiektywy. Jeśli pomiar ma dobry (?) to z uchwytem i pryzmatem chyba jest ok? P645 ma tę "wadę", że nie ma wymiennych "dupek", no ale to koncepcja takiej większej lustrzanki![]()
Obiektywy, fakt dobre, ale wszędzie dobrze gdzie nas nie ma (-:
Co to jest?
Trochę się zgapiłem w odpowiedzi. P645N ma autofokus i to bardzo dobry, włącznie z trybem servo. Model starszy jest bez autofokusa i bez danych ekspozycji na marginesie. Tak wiec porównanie do M645PRO ani jednego ani drugiego nie ma sensu trochę. Oba mają insertymrek pisze: ↑13 sty 2020, 19:00Pomiar w m645 nawet na prostszym, lustrzanym pryzmacie jest OK. Dupki - faktycznie bezcenne, tym bardziej jak przyzwyczaiły do tego starsze, większe siostry M. Jeszcze bardziej bezcenne inserty (robiłem jeden ślub to doceniłem).aka pisze: ↑13 sty 2020, 16:30Niesłusznie. Polowałem na M645 PRO i się nie udawało nic sensownego trafić. Mamiya ma tańsze i równie dobre obiektywy. Jeśli pomiar ma dobry (?) to z uchwytem i pryzmatem chyba jest ok? P645 ma tę "wadę", że nie ma wymiennych "dupek", no ale to koncepcja takiej większej lustrzanki![]()
Obiektywy, fakt dobre, ale wszędzie dobrze gdzie nas nie ma (-:

Co to jest?
Czyli jestem skazany na powrót do przyszłości :)
Idę śnić i marzyć o AF (-:
A P645N ma potwierdzanie ostrości przy manualnych obiektywach?
Co to jest?
Po pierwsze, jest mamiya z AF i nawet może być z cyfrową "dupką" chyba, nie? To wtedy odpada problem z Exifem

Po drugie, to obiektywy 645 A (manualne) i FA (autofokus) są kompatybilne w obie strony. Te z FA maja wyłącznik AF i pracują z obydwoma modelami, w P645N można ostrzyć ręcznie. Jest potwierdzenie ostrości w P645N z obiektywami A.
Co to jest?
Mamiya AF no jest, jest. Ale cyfrowo bym nie śmiał. Spróbowałem się z taką najstarsza ścianka do RZ67 i nie leży mi to.
-
- -# mod
- Kontakt:
Co to jest?
Wcale nie najstarsza. To porządna ścianka kodaka DCD Pro Back.
Zbyszek >>> https://500px.com/zladygin