Inaczej: czy sama satysfakcja z posiadania już skorygowanego slajdu jest warta tych dwóch-trzech działek światła?

Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski
A czy ja gdzieś napisałem o negatywie?zousan pisze:Nie ma negatywu
W projekcji. Slajd ma sens tylko w projekcji. Bo jeszcze nie ma dla niego alternatywy.zousan pisze:który dawałby mi to co daje slajd
Materiał naprawdę nie jest tu zmienną. Mam dwa klocek Provii 120 do wypstrykania bo termin bliski i okazjonalnie będę fotografował w nocy.J.A. pisze:A czy ja gdzieś napisałem o negatywie?zousan pisze:Nie ma negatywuW projekcji. Slajd ma sens tylko w projekcji. Bo jeszcze nie ma dla niego alternatywy.zousan pisze:który dawałby mi to co daje slajd
A pod wpisem rbit9na, podpisuję się oboma górnymi kopytkami.
Skoro masz tyle materiału, to zrób test. Przy okazji: to nieprawda, że materiał przeterminowany jest do wyrzucenia. Jeśli tylko przechowywany był w odpowiednich warunkach i folia nie jest naruszona to może leżeć długo. Materiał leżący w lodówce 20 lat może mieć pewne zabarwienia, ale z łatwością poprawisz je cyfrowo.zousan pisze:Materiał naprawdę nie jest tu zmienną. Mam dwa klocek Provii 120 do wypstrykania bo termin bliski i okazjonalnie będę fotografował w nocy.
Nie zgadzam się. Nie mam rzutnika i nie planuję posiadać. Slajd jest super w skanowaniu i bardzo łatwy w obróbce chemicznej. Tego się nie da powiedzieć niestety o negatywach.J.A. pisze:Slajd ma sens tylko w projekcji.
a no to widzisz, jak to drugie, to z filtrem. nie mam obycia z PSami pod kątem korekcji, więc nie wiem czy nie rozjadą Ci się inne kolory, to musiałbyś już sam osobiście sprawdzić.zousan pisze:O widzisz, a ja brałbym to drugie. Interesuje mnie efekt który osiąga ten gość
Nie masz obowiązku się zgadzać.JaZ99 pisze:Nie zgadzam się. Nie mam rzutnika i nie planuję posiadać. Slajd jest super w skanowaniu i bardzo łatwy w obróbce chemicznej. Tego się nie da powiedzieć niestety o negatywach.J.A. pisze:Slajd ma sens tylko w projekcji.
Szczęściarz z miejscem na powiększalnik! Zazdroszczę.J.A. pisze: Cz-B na papier pod powiększalnikiem