Nie potrzebujesz. Co to za różnica dla wywoływacza pozytywowego i wywoływania indywidualnego czy wywołujesz 1,5 min, w 20°C, czy 2,5 min w 16°C?
Wywoływanie papieru i tak ma być do dechy, nie istnieje (w granicach rozsądku oczywiście) przewołanie.
A jak popatrzysz na XIX wieczne przepisy to temperatura 16-18°C jest uznawana za normalną.
Ciemnia - ładne podejście do tematu
Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski
noo moje szczęście polega na tym, że ciemnię mam w pomieszczeniach po byłym schronie p.lot w budownictwie przedwojennym. ściany grube jak w twierdzy i mimo, że pomieszczenie nie jest ogrzewane to w największe mrozy (-20'C) w ciemni było właśnie 18'. latem natomiast mimo skwaru, temperatura nie przekracza 20'. chciało by się powiedzieć, że kiedyś to się budowało 

Ostatnio zmieniony 08 lut 2014, 16:45 przez nord, łącznie zmieniany 1 raz.
to wina ludzi. na własne oczy widziałem jak ludziska trzymali w piwnicach chłodziarki, podłączone oczywiście nielegalnie, do blokowej sieci. administracja w sumie słusznie podeszła do tematu montując w piwnicach instalacje 24V. skończyło się trzymanie mięcha w piwnicach.UIMP pisze:nord, jakim cudem masz 24V w sieci?