Lustrzanka analogowo-cyfrowa
Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski
-
- -#
To co on z tym robił nie wyklucza możliwości użycia tegotechnik219 pisze:Ale przecież z artykułu wynika, że on tym telefonem robi zdjęcia przez wizjerjunkers_ju-87 pisze:A to techniczne rozwiązanie jest formą cyfrowej "matówki" na którą patrzymy obu gałkami ocznymi .urządzenie widoczne na zdjęciu powyżej jest domowej roboty adapterem, który umożliwia wykonywanie zdjęć ze smartfona przez… wizjer lustrzanki.
rozwiązania jako elektronicznej matówki.
Skoro na ekranie LCD widział obraz widziany w celowniku to chyba jest logiczne że w tym samym momencie funkcjonuje on jak matówka i może wykonać zdjęcie na negatywie założonym do analoga.
No chyba jest to oczywiste.
[ Dodano: Sob 10 Sie, 2013 ]
Bzdurna odpowiedź. Soczewkami zakładanymi do aparatu to możesz sobie skorygować wadę dalekowidza a ja pisałem o wadach całkiem innego rodzaju . Przy których soczewki nie są potrzebne .Czytaj uważniej całe zdania a nie tylko zawarte w nich wyrazy.filozof97 pisze:Jeśli chodzi zaś o wadę wzroku, to większość muszli ocznych do lustrzanek pozwala na wstawienie soczewki korekcyjnej.
ju_87
Wpadł. W czasach gdy cyfrówki robił VGA, fotografowana ekran komputera po cyfrowej obróbce skanowanego slajdu/negatywu.kuzyn353 pisze:Ciekawe, że w drugą stronę jeszcze nikt nie wpadł na pomysł. Tak, żeby analogiem fotografować ekran z cyfry ;)
M7 + 4,5/50 + 4/80 + 4,5/150
"Mędrzec uczy się nawet od głupca, głupiec nie uczy się wcale"
"Mędrzec uczy się nawet od głupca, głupiec nie uczy się wcale"
- technik219
- -#
Ależ oczywista oczywistość. Nie wmawiaj mi, że białe jest białe, a czarne jest czarne. Co Ty myślisz, że ja gupi jestem? Jednak sprawa podglądu wyszła później; na początku chodziło o fotografowanie obrazu na matówcejunkers pisze:Skoro na ekranie LCD widział obraz widziany w celowniku to chyba jest logiczne że w tym samym momencie funkcjonuje on jak matówka i może wykonać zdjęcie na negatywie założonym do analoga.
No chyba jest to oczywiste.

PokażJ.A. pisze: W czasach gdy cyfrówki robił VGA, fotografowana ekran komputera po cyfrowej obróbce skanowanego slajdu/negatywu.

Lux mea lex
- Mariusz [mr.]
- -#
Myślałem, że w wątku mowa o tym wynalazku z Kickstartera:
http://connect.dpreview.com/post/687028 ... phone-back
Ale właściwie na jedno i to samo wychodzi…
Niedawno chyba tam pokazywali możliwość robienia stykówek smartfonem… :-/
http://connect.dpreview.com/post/687028 ... phone-back
Ale właściwie na jedno i to samo wychodzi…
Niedawno chyba tam pokazywali możliwość robienia stykówek smartfonem… :-/
« Jeżeli martwi Cię, że Twojego wciąż wybornie ostrego UWA (np. ±72mm kryjące 4×5” plus zapas na pokłony) może nie czekać już nic naprawdę wspaniałego (albo i całego LF pod niego, byle podróżnego) — możemy pogadać… »
- technik219
- -#
- Mariusz [mr.]
- -#
Wibracja już jest… Myślisz, że po co? Do robienia lepszej „photography”? No raczej, że nie.technik219 pisze:Ech, niedługo będą będą się tymi smartfonami onanizować :mrgreen:Mariusz [mr.] pisze:Niedawno chyba tam pokazywali możliwość robienia stykówek smartfonem… :-/
Ale wróćmy do fotografii, tu kolejna jednorazowa zabawka dla snobów (+25 do lansu):
http://connect.dpreview.com/post/755535 ... lable?news
EDIT:
Ech, niepotrzebnie dałem się wciągnąć w temat…
A przecież uciekłem od tego w poszukiwaniu spokoju… ;-)
« Jeżeli martwi Cię, że Twojego wciąż wybornie ostrego UWA (np. ±72mm kryjące 4×5” plus zapas na pokłony) może nie czekać już nic naprawdę wspaniałego (albo i całego LF pod niego, byle podróżnego) — możemy pogadać… »
ktoś miał łeb na karku. wiecie jak teraz wzrośnie sprzedaż impossible?Mariusz [mr.] pisze:Ale wróćmy do fotografii, tu kolejna jednorazowa zabawka dla snobów (+25 do lansu):
http://connect.dpreview.c...-available?news
"Cítíte to? Cítíte to? Fenidon, synku. Nic jinýho na světě takhle nevoní. Zbožňuju vůni fenidonu po ránu."
Podplukovník William "Bill" Kilgore
zemsta toxycznego fotomutanta flickr
Podplukovník William "Bill" Kilgore
zemsta toxycznego fotomutanta flickr