Fotomechanika Wiesław Adamczyk - co się dzieje?

Czyli Korex po godzinach w ciemni ;)

Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski

Awatar użytkownika
Minolciarz1979
-#

Post autor: Minolciarz1979 »

Takie problemy nie usprawiedliwiają robienia ludzi w trąbę. Jeśli zadzwoni się do pana Adamczyka z numeru, którego nie zna - odbierze. Moje dwa były spalone, a znajomy dodzwonił się tego samego dnia, kilka minut po moich próbach, bez najmniejszego problemu. Co więcej, znajomy uzyskał zapewnienie, że może wysyłać sprzęt do naprawy.
Pozostaje tylko lać w tubę... :-D i to serio. Kutasostwu mówimy stanowcze NIE.
Sawka Barywoy
-#

Post autor: Sawka Barywoy »

:mrgreen: wczoraj po długich bojach spotkałem się z Panem Adamczykiem i odzyskałem P 6x7.Naciąg działa jak malina. Jestem nawet skłonny przeboleć ten długi czas oczekiwania.
Awatar użytkownika
Rob
-#

Post autor: Rob »

A zagadałeś coś? pytałeś czemu ma takie opóźnienia?
Sawka Barywoy
-#

Post autor: Sawka Barywoy »

Powiedział, że ma dużo sprzętu do roboty i nie wie za co się ma brać.
Awatar użytkownika
Rob
-#

Dzisiaj do mnie zadzwonił Pan Wiesław i w piątek mogę odbierać aparat... w głębi ducha chciałem, żeby tak jeszcze z miesiąc go potrzymał bo mało kasy mam, a naprawa wyszła słono :-P
Awatar użytkownika
grochu
-#

Post autor: grochu »

tym razem Ty mozesz zagrać na zwłokę :-D ciekwe co by z tego wynikło :-P
arczi1989
-#

Post autor: arczi1989 »

Sawka Barywoy pisze:Powiedział, że ma dużo sprzętu do roboty i nie wie za co się ma brać.
Jak ma za dużo roboty to niech się określi, a nie ściemnia. Już miałem taki przypadek, że aparat był mi potrzebny na wakacje i sytuacja była bardzo podobna, jeszcze dwa tygodnie, jeszcze tydzień a tu przyszedł wyjazd i musiałem pożyczyć aparat.
Moją pasją jest fotografia ślubna - uchwyć napiękniejsze momenty swojego życia w moim obiektywie.
bydz
-#

Post autor: bydz »

arczi1989 pisze:
Sawka Barywoy pisze:Powiedział, że ma dużo sprzętu do roboty i nie wie za co się ma brać.
Jak ma za dużo roboty to niech się określi, a nie ściemnia. Już miałem taki przypadek, że aparat był mi potrzebny na wakacje i sytuacja była bardzo podobna, jeszcze dwa tygodnie, jeszcze tydzień a tu przyszedł wyjazd i musiałem pożyczyć aparat.
Dokłądnie, u mnie było tak samo przez 3 miesiące, i 2x podnoszenie ceny;)
Awatar użytkownika
Rob
-#

Odebrałem aparat, wszystko w porządku. Mówił, że spędził nad nim dużo czasu, mam nadzieję, że to nie przeze mnie wszyscy musieli tak czekać :mrgreen:
Awatar użytkownika
Keek
-#

Post autor: Keek »

Rob pisze:Odebrałem aparat, wszystko w porządku. Mówił, że spędził nad nim dużo czasu, mam nadzieję, że to nie przeze mnie wszyscy musieli tak czekać :mrgreen:
Co i ile kosztowalo?
Awatar użytkownika
Rob
-#

KEEK pisze:
Rob pisze:Odebrałem aparat, wszystko w porządku. Mówił, że spędził nad nim dużo czasu, mam nadzieję, że to nie przeze mnie wszyscy musieli tak czekać :mrgreen:
Co i ile kosztowalo?
sprzęgło od naciągu szpuli podającej się rozsypało i kawałki powpadały w rożne części aparatu, dlatego się nie blokował wysuw itp. Dorobił nową część, z mocniejszego metalu i wyczyścił aparat z tych kawałków. Dodatkowo wymienił styki w spuści bo był ułamany, nastawił dalmierz i ogólnie przesmarował. [fade]550zł[/fade]
Awatar użytkownika
Keek
-#

Post autor: Keek »

Rob pisze: sprzęgło od naciągu szpuli podającej się rozsypało i kawałki powpadały w rożne części aparatu, dlatego się nie blokował wysuw itp. Dorobił nową część, z mocniejszego metalu i wyczyścił aparat z tych kawałków. Dodatkowo wymienił styki w spuści bo był ułamany, nastawił dalmierz i ogólnie przesmarował. [fade]550zł[/fade]

No to nie tak drogo za tak kompleksowa usluge :D
bydz
-#

Post autor: bydz »

Ma ktoś jakis inny kontakt do Pana Adamczyka? odesłałem mu mój aparat w ramach gwarancji. Podobno naprawił jednak nie działał do konca, i znów 2 misiące cisza... krew mnie pomału zalewa.
Awatar użytkownika
Rob
-#

bydz pisze:Ma ktoś jakis inny kontakt do Pana Adamczyka? odesłałem mu mój aparat w ramach gwarancji. Podobno naprawił jednak nie działał do konca, i znów 2 misiące cisza... krew mnie pomału zalewa.
musisz być cierpliwy, Pan Adamczyk ma specyficzny sposób bycia polegający na kontakcie z jego strony dopiero jak uda mu się naprawić sprzęt :> fakt, jest to wkurzające
KubaAdamczyk
-#

Post autor: KubaAdamczyk »

Witam

Nowa strona Pana Wiesława: www.foto-mechanika.pl

Zapraszam wszystkich zainteresowanych.
ODPOWIEDZ