FP4+ i HP5+

Czyli Korex po godzinach w ciemni ;)

Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski

Awatar użytkownika
nord
-#
Kontakt:

Post autor: nord »

yogeeboo pisze: W skali roku to byłoby ponad 40%. Mało?
widać jeszcze mało.. ehhh
Awatar użytkownika
J.A.
-#

Post autor: J.A. »

yogeeboo pisze:Tylko że te 3,6% inflacji na przykładzie tych zakupów zostało zrealizowane w 1(słownie jeden) miesiąc. Takiej inflacji to u nas jeszcze nie ma... W skali roku to byłoby ponad 40%. Mało?
Powinieneś się zatrudnić u Donalda w dziale PR. Wróżę Ci świetlaną karierę.
Większej demagogii dawno nie czytałem.
Z Twojego wywodu wynika, że ów film na poczatku roku kosztował 14,50zł - 40% = 8,70 zł.
Bez urazy, ale idiotów szukaj gdzie indziej.

I zmartwię Cię jeszcze bardziej.
W styczniu tego roku VPower Disel kosztował ok 5 zł, obecnie ok 6. I to jest wzrost za 11 miesięcy, +20% od ceny ze stycznia.

Znajdź mi wiarygodne źródło, że ten Kodak kosztował w styczniu 2011 poniżej 10 złotych, to wtedy będę z Tobą rozmawiał jak z poważnym człowiekiem.
M7 + 4,5/50 + 4/80 + 4,5/150
"Mędrzec uczy się nawet od głupca, głupiec nie uczy się wcale"
Awatar użytkownika
nord
-#
Kontakt:

no to teraz jak dzieci mamy sie bawić w wyliczanki, tak..? ale nie oto chodzi. problem polega na tym że materiały drożeją i jest ich coraz mniej. być może użyłem zbyt subtelnej sugesti aby było to czytele od razu.
Awatar użytkownika
J.A.
-#

To, że drożeją to nie problem, bo tak jest odkąd pamiętam. To, że ich jest coraz mniej to jest problem. I nie użyłeś subtelnej sugesti, tylko udeżyłeś nie w ten dzwonek co trzeba.
Awatar użytkownika
nord
-#
Kontakt:

J.A. pisze:I nie użyłeś subtelnej sugesti, tylko udeżyłeś nie w ten dzwonek co trzeba.

pozostaje problem... nazwijmy to percepcji i ... dobrej woli. chyba nie będzie nadużyciem z mojej strony jeśli pozwolę sobie na uwagę ze od jakiegos czasu idziesz po moich sladach i próbujesz dopiec w każdy możliwy sposób. kolego ja ci już "wybaczyłem " te slajdy, teraz ty sobie wybacz ;)
yogeeboo
-#

Post autor: yogeeboo »

J.A. pisze:
yogeeboo pisze:Tylko że te 3,6% inflacji na przykładzie tych zakupów zostało zrealizowane w 1(słownie jeden) miesiąc. Takiej inflacji to u nas jeszcze nie ma... W skali roku to byłoby ponad 40%. Mało?
Powinieneś się zatrudnić u Donalda w dziale PR. Wróżę Ci świetlaną karierę.
Większej demagogii dawno nie czytałem.
Z Twojego wywodu wynika, że ów film na poczatku roku kosztował 14,50zł - 40% = 8,70 zł.
Bez urazy, ale idiotów szukaj gdzie indziej.
yogeeboo pisze: W skali roku to byłoby ponad 40%. Mało?
Zwracam uwagę na słowo klucz - "byłoby" a nie że było.

Z mojego wywodu wynika li i jedynie, że film podrożał przez JEDEN MIESIĄC o 3,6% co przy takim tempie drożenia w skali roku przekładałoby się na inflację na poziomie 40% a nie jak w Twoim przypadku na 3,6%. Nigdzie nie pisałem że ten film o tyle już w tym roku podrożał.

Ty dla odmiany uważasz, że jeżeli w jeden miesiąc towar zdrożał o 3,6% to jest to już jego ostatnia podwyżka i nie zdrożeje więcej przez rok. Podsumowując jeżeli coś w miesiąc zdrożało ok 4% to już więcej nie zdrożeje bo mamy mniej więcej inflację na tym poziomie.

A wracając do paliwa - tu liczysz już wszystkie podwyżki od początku roku - 20% i mówisz że o tyle zdrożało, choć w ciągu miesiąca zdrożało zapewne TYLKO o ok 5%. Gdzie tu logika?
Ostatnio zmieniony 01 gru 2011, 08:39 przez yogeeboo, łącznie zmieniany 2 razy.
REVUEFLEX SDI/Minolta 500si/Lubitel166
Awatar użytkownika
J.A.
-#

yogeeboo pisze:Z mojego wywodu wynika li i jedynie, że film podrożał przez JEDEN MIESIĄC o 3,6% co przy takim tempie drożenia w skali roku przekładałoby się na inflację na poziomie 40% a nie jak w Twoim przypadku na 3,6%. Nigdzie nie pisałem że ten film o tyle już w tym roku podrożał.
Mówiłem Ci składaj aplikację do Donalda do działu PR.
On nie zdrożał w ciągu miesiąca, tylko w ciągu ułamka sekundy. Jeden klik i już jest droższy.
Wg Twojej logiki, byłboby brakłoby procentów na koniec roku. Nie byłbyś w stanie tego policzyć.
3,6% *3600s 12960% w ciągu godziny.
Idiotów szukaj gdzie indziej.

I może pozostańmy, że na razie podrożał o 3,6% w ciągu bliżej nie określonego czasu. Bo nord nie podał przedziału czasowego pozy tym, że miesiąc wcześniej kupowł za ileś tam. Ale to ileś tam mogło być przez 2 lata utrzymywane.
ODPOWIEDZ