4x5 z motylkiem

Aparaty tradycyjne - Informacje i problemy z Waszym sprzętem. Bez względu na format - zapraszamy

Moderatorzy: rbit9n, zladygin, Michał Kowalski, Jerzy

Awatar użytkownika
ulv
-#
Kontakt:

Post autor: ulv »

Rabijki. Wątku nie zaśmiecasz, traktuję całą dyskusję jak burzę mózgów. Być może w przyszłości pojawi się opcja większych formatów, czy zamówienień indywidualnych. Teraz główny cel to doprowadzenie do końca prac nad prototypem i rozpoczęcie produkcji egzemplarzy seryjnych. Mimo, że dużo już jest zrobione, całkiem sporo jeszcze jest przed nami. Jak dobrze pójdzie możemy do tematu 16x20, 18x24 czy nawet mamuta 20x24 wrócić.

Timor. Wpisuję Cię na listę kolejkową. Okazuje się, że opcja biało-czerwona spotkała się z dużą aprobatą...

Sweetek być może wkrótce będzie szansa pomacania go w Lublinie.
Trzydziestosześciostrzałowy Contax RX / Piętnastostrzałowa Fujica GS645 / Dwunastostrzałowa Bronica SQ-B / Jednostrzałowy Motylek 45
www.stegierski.com
sweetek
-#

Post autor: sweetek »

to czekam cierpliwie..
A jakie szkiełka do tego cuda masz?
pozdr.
Awatar użytkownika
ulv
-#
Kontakt:

Zasadniczo to ja jestem średniakowy. Wielki format zaczynam teraz. Obecnie posiadam widocznego na zdjęciu aparatu Wollenascka Optara 135/4,7 i poluję na jakiegoś Symmara, Fujinona lub Sironara w zakresie 180-240.
Trzydziestosześciostrzałowy Contax RX / Piętnastostrzałowa Fujica GS645 / Dwunastostrzałowa Bronica SQ-B / Jednostrzałowy Motylek 45
www.stegierski.com
rabijki
-#
Kontakt:

Post autor: rabijki »

mam troche szkiel
szukaj nikkora 300 W
zabil mnie od poczatku
kryje na calkowicie otwartym 8x10 z duuuuuuzym zapasem
cudne szklo
olo
timor
-#

Post autor: timor »

ulv pisze: Timor. Wpisuję Cię na listę kolejkową. Okazuje się, że opcja biało-czerwona spotkała się z dużą aprobatą...
Dzięki. Kolorystyka jest efektowna. Gdy ustawisz taki aparat na ulicy, staje się prawdziwym punktem zainteresowania.
sweetek
-#

Post autor: sweetek »

ribijki... a jakie masz najszersze do 4x5? krycie musi być troszku większe coby pochylić z lekka..
będę chciał coś kupować szerokiego za jakiś czas, ale chce z powłokami, rodenstocka alai schnaidera.....
pozdr.
s.
rabijki
-#
Kontakt:

Post autor: rabijki »

szeroko nie poptrzebuje specjalnie
schneidera 150, ale w razie czego mam dostep do nikkora 135.
olo
Awatar użytkownika
rbit9n
-# jr admin
Kontakt:

Post autor: rbit9n »

biorąc pod uwagę kolory prototypu ja proponuję nazwę ciconiaflex. ale tedy logo należałoby zmienić.
"Cítíte to? Cítíte to? Fenidon, synku. Nic jinýho na světě takhle nevoní. Zbožňuju vůni fenidonu po ránu."
Podplukovník William "Bill" Kilgore

zemsta toxycznego fotomutanta flickr
Awatar użytkownika
Maciejka
-#
Kontakt:

Post autor: Maciejka »

ulv !

Jak juz jestes online to napisze tak ....

Wielkie gratulacje z powodu rozpoczecia wspanialego projektu i zarazem dokonczenia go ! To robi wrazenie, robi !!!

Jeszcze raz Gratulacje !!!
Ostatnio zmieniony 11 kwie 2011, 20:45 przez Maciejka, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
ulv
-#
Kontakt:

Rabijki. Rozglądam się za Nikkorem, ale 300 to trochę za dużo, zbraknie mi wyciągu miecha. Mocno mam też na uwadze Fujinony, bo mam bardzo dobre doświadczenia z nimi w średnim.

Rbit9n. Motylek jest przypadkowy. Nie jest planowany na logo ;-) Nazwa zaproponowana miodna. Co więcej wariant czerń i czerwień też do nazwy pasuje.

Maciejka. I to nie jest, mam nadzieję, jeszcze ostatnie słowo ;-)
Ostatnio zmieniony 11 kwie 2011, 21:01 przez ulv, łącznie zmieniany 1 raz.
www.stegierski.com
CHoSSeN OnE
-#

Post autor: CHoSSeN OnE »

roa pisze:ja mam polski 9cmx9cm, ;]
Obrazek
A czym to się ładuje ? :roll:
Inną możliwością jest Rollei Pan25, który jest również ukarany grzywną drobnoziarnisty powolny film prędkości.
Awatar użytkownika
powalos
-#

Post autor: powalos »

CHoSSeN OnE, sadzę, że formatem 6x9. Można przekręcać tylną ściankę i mieć poziome lub pionowe fotki bez "przekręcania" aparatu. Tak myślę, ale może się mylę. Pzdr.
Ostatnio zmieniony 05 maja 2011, 16:50 przez powalos, łącznie zmieniany 1 raz.
Fan Pentax'a.
ArturN
-#

Post autor: ArturN »

A ja twierdzę, że można zostać przy "Motylku" ;-) Bardzo ładna nazwa, nie bawmy się w jakieś dziwoty :-)
Awatar użytkownika
viper1986
-#
Kontakt:

Post autor: viper1986 »

Że też ja nic nie wiem, że w moim mieście takie cudeńka ktoś tworzy! Mam nadzieję, że kolega znajdzie czas byśmy mogli się spotkać, i zaprezentuje swój aparat. Pozdrawiam
tomaszt81
-#

Post autor: tomaszt81 »

no ba, kiedys gralem w tenisa stolowego. Mam nawet rakietke z okladzinami wlasnie "motyla" :) Zycze Ci, bys jakosciowo dorownal tym okladzinom :)
ODPOWIEDZ