Pytania związane z procesami fotograficznymi
Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski
Jakim cudem skoro to jest normalna uczelnia wyższa? Zapewne zadawać mogą, tylko studiować nieNood pisze:bodziol: to zapraszam do Opavy ... bylem w sobote zobaczyc na konstultacjach i mowili ze osoby bez matury tez moga zdawac ;)

Ostatnio zmieniony 28 sty 2011, 21:45 przez ku6i, łącznie zmieniany 1 raz.
Moze czeski system edukacji sie rozni, nie wiem.ku6i pisze:Jakim cudem skoro to jest normalna uczelnia wyższa? Zapewne zadawać mogą, tylko studiować nieNood pisze:bodziol: to zapraszam do Opavy ... bylem w sobote zobaczyc na konstultacjach i mowili ze osoby bez matury tez moga zdawac ;)
A moze ktos mi powiedziec wiecej o IFT w Opawie? Ma to sens? Własnie jestem w klasie maturalnej...
Tak samo jak w Polsce. Oczywiście materiały kupujesz z własnej kieszeni.dejnekas pisze:jak to nie płacisz? Gratis studia?
Kwestię edukacji w krajach UE reguluje m.in. system boloński. Jakim cudem chcesz dostać licencjat z fotografii nie mając średniego wykształcenia?tomashj2 pisze:Moze czeski system edukacji sie rozni, nie wiem.
W necie jest naprawdę sporo na ten temat napisane, poszukaj. Jak jesteś przekozak w dziedzinie reportażu to jasne, że ma sens. MZ najlepsza szkoła fotografii w tej części Europy.tomashj2 pisze:A moze ktos mi powiedziec wiecej o IFT w Opawie? Ma to sens? Własnie jestem w klasie maturalnej...
Ostatnio zmieniony 29 sty 2011, 02:14 przez ku6i, łącznie zmieniany 2 razy.
Sorry ale niechce zniechęcać co do OPAVY wydaje mi że w związku z tym że oni mają dość wcześnie system egzaminacyjny na studia chodziło im oto że nie musisz mieć matury składając papiery i teczkę....tylko świadectwo maturalne dostarczasz im później:P
bodziol...a co do matury...na ASP wystarczy zdana....nie ważne jak i na ile....liczy się teczka, egzaminy....no i znajomość tematu kierunku który chcesz studiować
bodziol...a co do matury...na ASP wystarczy zdana....nie ważne jak i na ile....liczy się teczka, egzaminy....no i znajomość tematu kierunku który chcesz studiować
Ostatnio zmieniony 29 sty 2011, 09:34 przez Fikumiku, łącznie zmieniany 1 raz.
No to chyba to samo co na łodzkiej filmowce. Apropo, moze ktos zdawal kiedys na lodzka albo katowicka filmowke?Fikumiku pisze:Sorry ale niechce zniechęcać co do OPAVY wydaje mi że w związku z tym że oni mają dość wcześnie system egzaminacyjny na studia chodziło im oto że nie musisz mieć matury składając papiery i teczkę....tylko świadectwo maturalne dostarczasz im później:P
Ja znam kogoś kto zdawał :) Podobno w tym czasie poziom był wysoki na egzaminie ale ja nie przejmowałbym się. Trzeba próbować i zależy na kogo trafisz. Niestety wydaje mi się, że ta filmówka jest przereklamowana tak jak uczelnia na H..... ale nazwa robi swoje. Ja poszedłbym raczej w stronę Opavy.tomashj2 pisze:No to chyba to samo co na łodzkiej filmowce. Apropo, moze ktos zdawal kiedys na lodzka albo katowicka filmowke?Fikumiku pisze:Sorry ale niechce zniechęcać co do OPAVY wydaje mi że w związku z tym że oni mają dość wcześnie system egzaminacyjny na studia chodziło im oto że nie musisz mieć matury składając papiery i teczkę....tylko świadectwo maturalne dostarczasz im później:P