Co to jest?

Powiększalniki, zegary, kuwety, oświetlenie w Waszej ciemni

Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski

ostrygad
-#
Kontakt:

Co to jest?

Post autor: ostrygad »

...kupiłem niedawno zestaw ciemniowy zawierający między innymi 2 koreksy. Od sprzedającego dowiedziałem się ,że to Jobo które używał do maszynki Jobo 2000. Szczerze mówiąc nigdy nie miałem koreksów Jobo w rękach, nie mają naklejek/nadruków jak te które widziałem w necie. O Jobo 2000 też nic w google nie znalazłem. Czy ktoś się orientuję czy to faktycznie są koreksy Jobo?

Zdjęcia pod linkiem:

http://img703.imageshack.us/gal.php?g=21495413.jpg
Ostatnio zmieniony 20 gru 2010, 01:17 przez ostrygad, łącznie zmieniany 1 raz.
kałboj61
-#

Post autor: kałboj61 »

To są troszkę starsze modele jobo (jak dla mnie jobo to najlepsze korexy), nowsze mają białe szpulki , potrzebujesz tylko zatyczki żeby spokojnie nimi przewracać
Ostatnio zmieniony 20 gru 2010, 08:04 przez kałboj61, łącznie zmieniany 1 raz.
dadan_mafak
-#
Kontakt:

Post autor: dadan_mafak »

to jest Jobo serii 2500 a nie 2000

koreksy do wywolywania rotacyjnego

kapsli nie ma i do tych pokrywek nie ma w ogole bo to pokrywki ktore sa stosowane gdy koreks jest wpiety w procesor z liftem

szpule sa aktualne, przezroczyste byly wczesniej

mozesz przerobic dekle na normalne i dokupic kapsle ale tam wchodzi okrutna ilosc chemii - w ten maly 1,5 ltr zeby wywolac dwa maloobrazkowe filmy
ostrygad
-#
Kontakt:

...dzięki! Gość wspominał ,że pracował na nich na maszynach w labie a później już w domu dorobił "korki" i wołał ręcznie. Przerabiać dekli nie będę, na co dzień z przyjemnością używam Kaisera, chciałem potwierdzenia na wypadek gdybym chciał je sprzedać.
Awatar użytkownika
schabu
-#
Kontakt:

Post autor: schabu »

trzeba było dać znać wcześniej, że masz te koreksy, bo ostatnio właśnie kupiłem jobo z serii 25.
blog!
----------
Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?
ostrygad
-#
Kontakt:

...wiesz Michał, nie miałem w planie ich sprzedawać ale święta przycisnęły. Dzisiaj pojechały do Białegostoku.
ODPOWIEDZ