uczulenie na chemię
Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski
a teraz pomyśl, że w takiej masce siedzisz w ciemni w której temperatura wynosi powiedzmy 30-35*C, bo taka będzie przy marnej wentylacji wymagającej maski, jak myślisz jak długo wytrzymasz w pełnej masce? doprawdy. chemia foto to nie są jakieś super toksyczne substancje, żeby aż tak się maskować.
"Cítíte to? Cítíte to? Fenidon, synku. Nic jinýho na světě takhle nevoní. Zbožňuju vůni fenidonu po ránu."
Podplukovník William "Bill" Kilgore
zemsta toxycznego fotomutanta flickr
Podplukovník William "Bill" Kilgore
zemsta toxycznego fotomutanta flickr
uczulenie na chemię
Hej! Odświeżam temat. Po ostatniej lithowej sesji odczułem skutki wdychania oparów wywojki - dyskomfort, pieczenie w gardle. Co możecie polecić w kwestii zabezpieczenia? Czy musi to być jakaś półmaska 3M (dość rozbudowana i dość kosztowna) czy może ktoś używa czegoś prostszego?rbit9n pisze:...chemia foto to nie są jakieś super toksyczne substancje, żeby aż tak się maskować.
uczulenie na chemię
Dobra wentylacja z nadmuchem świeżego powietrza na twarz i odciąganiem z nad kuwet. Ale do tego musisz mieć warunki w ciemni na jej montaż.
A półmaska z serii 7500 aż taka droga nie jest (a bardzo wygodna).
A półmaska z serii 7500 aż taka droga nie jest (a bardzo wygodna).
uczulenie na chemię
Dzięki! Przy ciemniowym wykorzystywaniu pochłaniaczy nie trzeba pewnie wymieniać zbyt często?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
uczulenie na chemię
Ewentualnie pozostaje wywoływanie w Caffenolu. Soda, kawusia i witaminka C....samo zdrowie 

uczulenie na chemię
Do kolodionu w malej ciemni uzywam takiej z dsoma pochlaniaczami z marketu (jula) cos kolo 200 zl kosztowala sprawdza sie idealnie
uczulenie na chemię
ja bez maski robbię kolodion, bo nigdy nie śpi mi sie tak beztrosko i błogo jak po sesji z kolodionem. :Dtaharii pisze:Do kolodionu w malej ciemni uzywam takiej z dsoma pochlaniaczami z marketu (jula) cos kolo 200 zl kosztowala sprawdza sie idealnie
God Is A Girl