Zabawny ten otworek jest

Fotografia alternatywna - Czyli coś innego niż wszyscy ;)

Moderatorzy: rbit9n, Michał Kowalski, Jerzy, zladygin

PPaweł
-#

Zabawny ten otworek jest

Post autor: PPaweł »

Puszki po herbacie mnie zainspirowały, bo takie mają wymiary, że nic, tylko film 120 do nich wkładać no i faktycznie - da się zrobić zdjęcie puszką po herbacie. Rodzina pod wrażeniem.
obskura.jpg
Jak to w prototypie i bez eksperiencji: otworek trochę za duży (jakieś pół milimetra), film bokami łapie nieswoje obrazy, a połowa klatki to chodnik, ale działa. Nie, żebym w ogóle zrezygnował ze szklanych obiektywów, ale chyba sobie jeszcze coś kiedyś takiego zrobię.
obskura_1.jpg
obskura_2.jpg
Nawet naświetlana minutę lokomotywa się prawie nie rozmazała (co też dobrze świadczy o stanie torowiska).
Nemo
-#

Zabawny ten otworek jest

Post autor: Nemo »

Gratuluję, super są te Twoje eksperymenty, co wy tam pijecie z tych puszek? ;) masz więcej?
Ja nie piję herbaty, ;) więc przystosowałem DRUHA, format 6x6, wydłubałem obiektyw i wstawiłem blaszkę 0,3 mm.
Film FOMAPAN 200, statyw, Papier FOMASPEED Vriant 312 multigrade MATT, Od początku do końca cały proces analogowo, odbitka 9,5 x 9,5 cm sfotografowana telefonem.
Załączniki
Film FOMAPAN 200,  Papier FOMASPEED Vriant 312 multigrade MATT.<br />Od początku do końca cały proces analogowo, odbitka 9,5 x 9,5 cm sfotografowana telefonem.
Film FOMAPAN 200, Papier FOMASPEED Vriant 312 multigrade MATT.
Od początku do końca cały proces analogowo, odbitka 9,5 x 9,5 cm sfotografowana telefonem.
Film FOMAPAN 200,  Papier FOMASPEED Vriant 312 multigrade MATT.<br />Od początku do końca cały proces analogowo, odbitka 9,5 x 9,5 cm sfotografowana telefonem.
Od początku do końca cały proces analogowo, odbitka 9,5 x 9,5 cm sfotografowana telefonem.
Mniej sprzętu, więcej talentu.
ODPOWIEDZ