Zabawny ten otworek jest
Moderatorzy: rbit9n, Michał Kowalski, Jerzy, zladygin
Zabawny ten otworek jest
Puszki po herbacie mnie zainspirowały, bo takie mają wymiary, że nic, tylko film 120 do nich wkładać no i faktycznie - da się zrobić zdjęcie puszką po herbacie. Rodzina pod wrażeniem.
Jak to w prototypie i bez eksperiencji: otworek trochę za duży (jakieś pół milimetra), film bokami łapie nieswoje obrazy, a połowa klatki to chodnik, ale działa. Nie, żebym w ogóle zrezygnował ze szklanych obiektywów, ale chyba sobie jeszcze coś kiedyś takiego zrobię.
Nawet naświetlana minutę lokomotywa się prawie nie rozmazała (co też dobrze świadczy o stanie torowiska).
Zabawny ten otworek jest
Gratuluję, super są te Twoje eksperymenty, co wy tam pijecie z tych puszek? ;) masz więcej?
Ja nie piję herbaty, ;) więc przystosowałem DRUHA, format 6x6, wydłubałem obiektyw i wstawiłem blaszkę 0,3 mm.
Film FOMAPAN 200, statyw, Papier FOMASPEED Vriant 312 multigrade MATT, Od początku do końca cały proces analogowo, odbitka 9,5 x 9,5 cm sfotografowana telefonem.
Ja nie piję herbaty, ;) więc przystosowałem DRUHA, format 6x6, wydłubałem obiektyw i wstawiłem blaszkę 0,3 mm.
Film FOMAPAN 200, statyw, Papier FOMASPEED Vriant 312 multigrade MATT, Od początku do końca cały proces analogowo, odbitka 9,5 x 9,5 cm sfotografowana telefonem.
- Załączniki
Mniej sprzętu, więcej talentu.
Zabawny ten otworek jest
Puszka po herbacie to może w domu wystarczy, znajoma robiła pracę dyplomową z użyciem dużego opakowania do koniaku 
Jeden facet w Ameryce zrobił to hangarem na lotnisku.
Zabawny ten otworek jest
Ta uczelnia widocznie nie dysponowała hangarem 
Podobno młody Leonardo "odkrył" CO z powodu dziury w żaluzji chroniącej przed upałem Italii.
M7 + 4,5/50 + 4/80 + 4,5/150
"Mędrzec uczy się nawet od głupca, głupiec nie uczy się wcale"
"Mędrzec uczy się nawet od głupca, głupiec nie uczy się wcale"
Zabawny ten otworek jest
Już się bałem, że odkrył wpływ freony z lodówek na dziurę ozonową, która jakoś tak ostatnio zniknęła.
Nie ostatnio, tylko już kawał czasu temu. W korelacji z odstawieniem freonów. I nie słychać, żeby się co jakiś czas pojawiała, jak twierdzili ci, co wszystko tłumaczą naturalnymi cyklami.
Zabawny ten otworek jest
Paweł, pytanie brzmi: czy ta dziura była taka sama, jak ta grypa? Zawsze pytam, kto i ile na tym zarobił. Coca-cola zaraz po wojnie wypuściła ulotki reklamowe informujące, jak to jest zbawienny napój dla dzieci. Takich poniżej jednego roku także.