J.A. pisze: ↑16 wrz 2025, 21:20
Jest rozwiązaniem wielu problemów.
To oczywiste, ale ma ograniczenia których nie da się pokonać.
Wszystko ma jakieś ograniczenia, których nie da się pokonać. Życie to sztuka kompromisu.
aka pisze: ↑17 wrz 2025, 08:11
Jasne, że drukowany przedmiot ma być użyteczny, a ale byłoby miło gdyby był estetyczny.
Estetyka to kwestia gustu. I jak pisałem wcześniej nie widziałeś wcześniejszej wersji.
aka pisze: ↑17 wrz 2025, 08:11Niestety w druku 3D nie da się osiągnąć pełni szczęścia...
Jestem przekonany, że zawsze osiągasz swoimi działaniami pełnię szczęścia.
aka pisze: ↑17 wrz 2025, 08:11A jeszcze problemy z drukowaniem złożonych kształtów np. dekielek do mocowania bagnetowego.
Jak wyżej, nie ma rozwiązań idealnych, a życie to sztuka wyboru i kompromisu. Możesz marudzić -bo marudzisz- i nie mieć, może zaakceptować rzeczywistość i mieć.
J.A. pisze: ↑17 wrz 2025, 09:15
A tu akurat to jest źle zrobiony projekt. Powinien być z dwóch części.
J.A. pisze: ↑17 wrz 2025, 09:15
Druk 3D jest do dupy bo ma wady.
Nie druk 3D jest do dupy tylko znakomita część wydruków jest "do dupy". Mam wydruki z różnych źródeł, jedne są precyzyjnie wydrukowane, estetyczne, inne nie. Relatywnie łatwo dostępna technologia skutkuje zalewem projektów i ich rezultatów delikatnie mówiąc mocno niedoskonałych. Druk ma swoje ograniczenia, jak wszystko, ale warto je uwzględniać. Jak zauważyłeś wspomnianą płytkę można można inaczej zaprojektować i osiągnąć lepszy rezultat, można pójść na skróty i mieć płytkę "gryzącą" w oczy. Szybki wydruk, materiał który jest pod ręką, marny projekt i pełnia szczęścia, że problem jest załatwiony
A poza tym znakomita większość ludzi krytykujących cokolwiek z powodu jakości, nigdy nie kupi nic co tą jakość reprezentuje, bo można taniej.
Przykładem były lampy Mira. Artur -świeć Panie nad jego duszą- zrobić produkt, prawie doskonały. Tylko nikt nie chciał płacić za ten produkt bo można taniej. Nie ważne, że o lata świetlne gorzej.
M7 + 4,5/50 + 4/80 + 4,5/150
"Mędrzec uczy się nawet od głupca, głupiec nie uczy się wcale"