Z_photo pisze: ↑07 wrz 2025, 20:37
Warta rozważenia jest tańsza niż Rolleiflex Mamiya serii C. Jest to jednak aparat nieco większy i cięższy - za to z możliwością wymiany obiektywów.
Miałem C330, znam ten aparat aleee jednak aparat ten ma służyć kobiecie i myślę, że mamiya C mogłaby być dla niej jednak trochę za duża i za ciężka, ale ostatecznie też nie wykluczam
Z_photo pisze: ↑07 wrz 2025, 20:37
Warta rozważenia jest tańsza niż Rolleiflex Mamiya serii C. Jest to jednak aparat nieco większy i cięższy - za to z możliwością wymiany obiektywów.
Miałem C330, znam ten aparat aleee jednak aparat ten ma służyć kobiecie i myślę, że mamiya C mogłaby być dla niej jednak trochę za duża i za ciężka, ale ostatecznie też nie wykluczam
rolleicord Vb = 950gr okolo
Rolleiflex - jakos 1200gr czy cos
C330 z 2kg z hakiem
Tomasz. pisze: ↑08 wrz 2025, 07:18
jednak aparat ten ma służyć kobiecie i myślę, że mamiya C mogłaby być dla niej jednak trochę za duża i za ciężka, ale ostatecznie też nie wykluczam
I jeszcze miech może mieć niefiołkowy zapach... Ja bym nie ryzykował
aka pisze: ↑08 wrz 2025, 08:03
I jeszcze miech może mieć niefiołkowy zapach... Ja bym nie ryzykował
Od razu przypomina mi się znajomy sprzedawca z salonu Forda. Wchodzi kobieta i mówi, że szuka jakiegoś autka. Na co on: "Mam właśnie idealny dla pani, piękny, czerwony samochód" Co i tak nie przebije pewnej wersji Nissana Micry dla kobiet, gdzie na bokach górnej części deski rozdzielczej fabryka wykonała dwa wgłębienia na niewielkie... doniczki
Matołki są wszędzie. Tym niemniej koncepcja, że człowiek ważący średnio 60 kilo wolałby nosić aparat lżejszy i mniejszy, niż człowiek ważący średnio 80 kilo trochę sensu już ma.