Kupię rolleiflex tlr

Szukam, Kupię, Sprzedam, Zamienię ...
UWAGA! Przeczytaj regulamin bazaru zanim dodasz post!

Moderatorzy: rbit9n, Michał Kowalski, Jerzy, zladygin

Awatar użytkownika
Tomasz.
-#
Kontakt:

Kupię rolleiflex tlr

Post autor: Tomasz. »

Z_photo pisze: 07 wrz 2025, 20:37 Warta rozważenia jest tańsza niż Rolleiflex Mamiya serii C. Jest to jednak aparat nieco większy i cięższy - za to z możliwością wymiany obiektywów.
Miałem C330, znam ten aparat ;-) aleee jednak aparat ten ma służyć kobiecie i myślę, że mamiya C mogłaby być dla niej jednak trochę za duża i za ciężka, ale ostatecznie też nie wykluczam
ajsikel
-#
Kontakt:

Kupię rolleiflex tlr

Post autor: ajsikel »

Tomasz. pisze: 08 wrz 2025, 07:18
Z_photo pisze: 07 wrz 2025, 20:37 Warta rozważenia jest tańsza niż Rolleiflex Mamiya serii C. Jest to jednak aparat nieco większy i cięższy - za to z możliwością wymiany obiektywów.
Miałem C330, znam ten aparat ;-) aleee jednak aparat ten ma służyć kobiecie i myślę, że mamiya C mogłaby być dla niej jednak trochę za duża i za ciężka, ale ostatecznie też nie wykluczam

rolleicord Vb = 950gr okolo
Rolleiflex - jakos 1200gr czy cos
C330 z 2kg z hakiem
https://www.instagram.com/zone_lll/
lity bromoleje czarne białe i takie inne ...
aka
-#

Kupię rolleiflex tlr

Post autor: aka »

Tomasz. pisze: 08 wrz 2025, 07:18 jednak aparat ten ma służyć kobiecie i myślę, że mamiya C mogłaby być dla niej jednak trochę za duża i za ciężka, ale ostatecznie też nie wykluczam
I jeszcze miech może mieć niefiołkowy zapach... Ja bym nie ryzykował ;-)
miki11
-#

Kupię rolleiflex tlr

Post autor: miki11 »

aka pisze: 08 wrz 2025, 08:03 I jeszcze miech może mieć niefiołkowy zapach... Ja bym nie ryzykował ;-)
Od razu przypomina mi się znajomy sprzedawca z salonu Forda. Wchodzi kobieta i mówi, że szuka jakiegoś autka. Na co on: "Mam właśnie idealny dla pani, piękny, czerwony samochód" :-) Co i tak nie przebije pewnej wersji Nissana Micry dla kobiet, gdzie na bokach górnej części deski rozdzielczej fabryka wykonała dwa wgłębienia na niewielkie... doniczki :-)

Kupię rolleiflex tlr

Post autor: PPaweł »

Matołki są wszędzie. Tym niemniej koncepcja, że człowiek ważący średnio 60 kilo wolałby nosić aparat lżejszy i mniejszy, niż człowiek ważący średnio 80 kilo trochę sensu już ma.
ODPOWIEDZ