Jak podlinkować konkretny post w jakimś temacie na Korex'ie?

Wasze opinie o nowej odsłonie serwisu - czego jest za dużo, czego za mało, co chcielibyście tu znaleźć - to będzie dla nas wskazówka w jaką stronę powinniśmy się rozwijać.

Moderatorzy: rbit9n, Michał Kowalski, Jerzy, zladygin

miki11
-#

Post autor: miki11 »

J.A. pisze: 14 sie 2025, 10:49 Nie musisz wywoływać menu kontekstowego, tylko kliknąć w tą ikonę. Wtedy w pasku adresu url, pojawia się dokładny link do tego właśnie konkretnego wpisu.
No to pomarudzę jeszcze :-) O tym u góry też nie wiedziałem. I żeby doprecyzować, witryny obsługujące duże grupy ludzi powinny być tak proste i przejrzyste, jak to tylko możliwe. Ta jest fajna, ale ta opcja jest "nieco ukryta". Zauważ, że zgodziłem się ze słowem "nieco" :-)
Kontakt:

Post autor: zladygin »

Może wnioski i zażalenia tutaj:
E861B36F-819D-4DA9-ACEA-49849BC3E8C7.jpeg
E861B36F-819D-4DA9-ACEA-49849BC3E8C7.jpeg (62.28 KiB) Przejrzano 208 razy
miki11
-#

Ja tam nie mam żadnych roszczeń, napisałem tylko, jak to powinno wyglądać.
-#

Post autor: J.A. »

miki11 pisze: 14 sie 2025, 14:14 napisałem tylko, jak to powinno wyglądać.
Jak to powinno wyglądać wg. Ciebie.
Wiesz, ale ten niuans ma znaczenie.
M7 + 4,5/50 + 4/80 + 4,5/150
"Mędrzec uczy się nawet od głupca, głupiec nie uczy się wcale"
aka
-#

Post autor: aka »

miki11, wygląda na to, że obaj jesteśmy niekumaci. Dobrze, że J.A. nas oświecił. Chwała mu za to i głęboka wdzięczność ;-)
miki11
-#

J.A. pisze: 14 sie 2025, 22:57 Jak to powinno wyglądać wg. Ciebie.
Nie przesadzajmy. Są pewne szeroko przyjęte zasady ogólne, czasem nawet mniej formalne. Przykładowo: podczas budowy witryny internetowej należy tak ułożyć treści, żeby dostać się do szukanej frazy klikając maksymalnie trzy razy. Skąd taka ilość? Z hamerykanskich statystyk. Okazało się bowiem, że użyszkodnicy (statystycznie) niechętnie wracają do stron, na których czeka ich więcej klikania. No i tutaj mamy dwie możliwości do wyboru: można się z tą obserwacją zgodzić w trosce o przyszłą "klikalność" (odwiedzalność) witryny, albo "wiedzieć swoje". Obie drogi są legalne :-)
-#

Post autor: Spektrum »

Ten wątek można potraktować jako instrukcję obsługi. J.A. wskazał rozwiązanie. Nie wiem po co ciągnąc to dalej. Forum jest oparte na darmowym oprogramowaniu i zapewne nikomu się nie będzie chciało wprowadzać zmian w kodzie, bo w zasadzie po co? Technologia phpBB jest prawie tak stara jak internet w Polsce. Oczywiście przez lata aktualizowana pod wymagania bezpieczeństwa, ale już mniej pod wymagania "klikalności". To nie jest wielkie mainstreamowe forum z setkami użytkowników zalogowanych w tym samym czasie. Wchodzimy tutaj i godzimy się z tym, że nie wszystko jest zoptymalizowane pod tą "klikalność" oraz staramy się korzystać z własnych mózgów.
ODPOWIEDZ