Przesyła DHL z ebay

Czyli Korex po godzinach w ciemni ;)

Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski

Z_photo
-#

Przesyła DHL z ebay

Post autor: Z_photo »

Fredrixxon pisze: 04 sie 2025, 18:29 (...) to wyraz totalnej pogardy dla wszystkich i wszystkiego co nie lewackie. Tak to zostało wymyślone, wprowadzone i jest używane przez wszystkich brunatno-czerwonych aktywistów
Pierwsi którzy przyszli mi na myśl to aktywiści z ONR z i ich nieskrywanym zafascynowaniem faszyzmem - co widać po ubiorach, gestach i głoszonych hasłach.

Na marginesie: wskazywanie wszystkich i wszystkiego co nie jest zgodne z linią PiSu lewakami i lewactwem stało się śmieszne - tak samo jak żałośnie-śmieszny stał się Błaszczak, który przed X.2023 nie potrafił w stosunku do opozycji użyć określenia innego niż "totalna opozycja", a po tej dacie non-stop używa określenia "koalicja 13-grudnia", choć to skojarzenie spreparował A.D., celowo wskazując taką datę powołania koalicyjnego rządu.

A miałem się już w tym wątku nie wypowiadać.
Ostatnio zmieniony 04 sie 2025, 19:47 przez Z_photo, łącznie zmieniany 2 razy.
_________________________________________________________________________________
Warto mieć małego bzika i go pielęgnować - żeby dużego nie dostać.
aka
-#

Przesyła DHL z ebay

Post autor: aka »

Z_photo pisze: 04 sie 2025, 18:19 Nie, ponieważ osnową tego niewątpliwie wulgarnego hasła nie jest pogarda czy nienawiść do przedstawicieli i sympatyków PiS, lecz stanowi ono wyraz sprzeciwu przed zmianami (także ustrojowymi) przez tę formację wprowadzanymi, a docelowo zmierzających do zastąpienia demokracji w normalnym jej znaczeniu (z wszystkimi jej wadami) "demokracją" kolaboracyjną.
O mój borze liściasty...
Fredrixxon
-#

Przesyła DHL z ebay

Post autor: Fredrixxon »

ok, pora zakręcić radio Erewań. Admin, plizzz
zladygin
-# mod
Kontakt:

Przesyła DHL z ebay

Post autor: zladygin »

Fredrixxon pisze: 04 sie 2025, 23:01 ok, pora zakręcić radio Erewań. Admin, plizzz
Może jednak zostanie. Jako świadectwo jakie sobie wystawiają przezacni miłośnicy fotografii.
aka
-#

Przesyła DHL z ebay

Z_photo pisze: 04 sie 2025, 19:34 A miałem się już w tym wątku nie wypowiadać.
Dawaj, dawaj...
Z_photo
-#

Przesyła DHL z ebay

Post autor: Z_photo »

Nie. W tym naszym polskim piekle jest już wystarczająco gorąco.
_________________________________________________________________________________
Warto mieć małego bzika i go pielęgnować - żeby dużego nie dostać.
Awatar użytkownika
J.A.
-#

Przesyła DHL z ebay

Post autor: J.A. »

Z_photo pisze: 04 sie 2025, 11:18 Te wypowiedzi miały faszystowskie zabarwienie.
Cenzura, nawet treści niezgodnych z prawem o ile treść nie uderza bezpośrednio i kłamliwie w konkretnego człowieka jest złem.
Z_photo pisze: 04 sie 2025, 18:19 Konkrety wynikają z treści raportu NIK i komunikatów prokuratury
Ale wiesz, że te wszystkie miliony sprowadzonych obcokrajowców już dawno wyjechały, bo im się ważność wizy skończyła? Problem migracji, o którym pisze aka, to nie problem ruchu z wizami (nawet jeżeli ktoś na lewo zarobił na tym procederze), to problem ludzi bez wiz, bez tożsamości, bez kontroli etc.
I od kiedy prokuratura, a nie sąd stanowi co jest przestępstwem, a co nie?
Z_photo pisze: 04 sie 2025, 18:19 Nie, ponieważ osnową tego niewątpliwie wulgarnego hasła nie jest pogarda czy nienawiść do przedstawicieli i sympatyków PiS,
JEBAĆ PiS nie jest wyrazem nienawiści do członków i sympatyków PiS tylko
Z_photo pisze: 04 sie 2025, 18:19 lecz stanowi ono wyraz sprzeciwu
Zbyszku, litości.
M7 + 4,5/50 + 4/80 + 4,5/150
"Mędrzec uczy się nawet od głupca, głupiec nie uczy się wcale"
aka
-#

Przesyła DHL z ebay

J.A. pisze: 05 sie 2025, 11:19 Problem migracji, o którym pisze aka
Pisałem coś o problemie z wizami? O cenach i owszem.
Awatar użytkownika
J.A.
-#

Przesyła DHL z ebay

Post autor: J.A. »

Nigdzie nie pisałem, że pisałeś coś o problemie z wizami.
aka pisze: 04 sie 2025, 12:41 Niemcy rozpętały "kryzys migracyjny",
Na co zareagował Zbyszek w ten sposób.
Z_photo pisze: 04 sie 2025, 13:03 A Polska w pewnym okresie zapewniała dopływ imigrantów, sprzedając wizy po kilka tysięcy dolarów od łebka.
M7 + 4,5/50 + 4/80 + 4,5/150
"Mędrzec uczy się nawet od głupca, głupiec nie uczy się wcale"
aka
-#

Przesyła DHL z ebay

J.A. - ok, pomerdało mi się ;-)
miki11
-#

Przesyła DHL z ebay

Post autor: miki11 »

Przywykłem. Wycięto m.in. mój wpis z linkiem do krótkiego artykułu dotyczącego dziadka Pana Kraśki, nomen-omen także Kraśki, który w 1968 roku był szefem wydziału kultury i propagandy w KC PZPR. Dlatego był władny zdjąć "Dziady" "nazisty" Adama Mickiewicza w reżyserii Gustawa Holoubka ze sceny Teatru Narodowego. Podaję to jako fakt historyczny, a nie jako zaczyn do walki politycznej na fotograficznym forum. Trudno dowodzić, że cytowany dziadek nie był tym, kim w rzeczywistości był. Trudno także nie łączyć tego z faktem, że wnuczek dzisiaj pracuje w tym samym wydziale, tyle że w telewizji. To są fakty, nie nazizm. Naziści w tej chwili czyszczą sobie obszar Gazy za pomocą wszelkich dostępnych metod. To też jest fakt, potwierdza go m.in. stanowisko wielu rządów, np. Francji.
-#

Przesyła DHL z ebay

Post autor: Spektrum »

Fredrixxon pisze: 04 sie 2025, 23:01 ok, pora zakręcić radio Erewań. Admin, plizzz
Ojej , jesteś Kolego najlepszym kandydatem na moderatora, który by chętnie wyciął wszystko (także z Hyde Parku) co powoduje,
że forum nie wygląda tak cholernie poprawnie jak gazetka ścienna w zakładzie pracy z czasów PRL.
Przecież to nie Twój wątek. Jeśli mocno boli to wystarczy nie zaglądać.
PPaweł
-#

Przesyła DHL z ebay

Post autor: PPaweł »

osnową tego niewątpliwie wulgarnego hasła nie jest pogarda czy nienawiść do przedstawicieli i sympatyków PiS
No sorry, ale, kurde, nie.
miki11
-#

Przesyła DHL z ebay

Post autor: miki11 »

Znakomitym przykładem tego, co z forum robi nieprzemyślana, nomen-omen "totalna" autocenzura moderatorska są... anglojęzyczne fora fotograficzne. Oni może mają kasę na domową kapliczkę z 50 egzemplarzami drogich modeli aparatów Leica, ale zostali nauczeni, że ceną jest knebel w zębach. I jakakolwiek prosta wypowiedź (nie obrażająca nikogo), która stawia pod znakiem zapytania np. globalne ocipienie (w kontekście tegorocznej pogody), albo logikę wprowadzania samochodów na baterie dla dorosłych chłopców przy rezygnacji z klasycznej metody wytwarzania prądu (nawet z użycie nowoczesnych technologii spalania paliw kopalnych), zawsze po takim wpisie następowała niezręczna cisza, a po 1-2 dniach jakiś konfident donosił do moderatora, a ten życzył mi, żebym nie poruszał żadnych tematów poza fotografią. I post oczywiście w koszu. W zasadzie przestałem w tej sytuacji rozumieć ideę hyde-parku. Anglosasi są zimni, na wierzchu uśmiech, w głowie wyrachowanie. Napisał mi o tym pewien Szkot z tegoż forum, człowiek mający od lat Polaków za sąsiadów. On ich szanował za jakość pracy oraz właśnie za nieco większą otwartość w rozmowach.

Zostali nauczeni uśmiechania się z kneblem w zębach, milczą kiedy afroafrykańscy inżynierowie wzbogacają kulturowo ich żony i córki, mój dziadek by powiedział, że stracili... cohones :-)
-#

Przesyła DHL z ebay

Post autor: Spektrum »

Ostatnio na forum Photrio ciągnie się dyskusja na temat dostępności slajdów. Ludzie z całego świata zgłaszają że slajdy firmy FujiFilm całkowicie zeszły z rynku i praktycznie nie są już dostępne nawet w Japonii. W zasadzie jedyny w miarę dostępny slajd to Kodak Ektachrome 100.
Ktoś napisał, że szybciej by się spodziewał, że Chińczycy wypuszczą slajd LuckyChrome. Ktoś na to odpisał, że zrobią to jeśli uznają, że się im to opłaca.
Ktoś jeszcze odpisał na to, że to kwestia przekonania kogoś z rządu chińskiego, że jest sens takiej produkcji bo fabryki chińskie otrzymują potężne dofinansowanie od rządu.
Na to wtrącił się moderator i upomniał osobę postującą: "Rola rządu w gospodarce jest dla Photrio zbyt polityczna – wszelkie dyskusje na ten temat powinny odbywać się gdzie indziej." Później pousuwał kolejne posty. Powód "off-top"
Tragedia! Mnie także się oberwało kiedy w innym wątku o nowym, kolorowym filmie Lucky napisałem, że cieszę się, że wchodzi na rynek i mam nadzieję, że będzie dobrej jakości i w dobrej cenie przez co zmusi monopolistę (w domyśle Kodaka) do zastanowienia się dwa razy zanim znowu podniesie cenę. Zresztą, mniej więcej to samo, napisałem kiedyś tutaj. Upomniano mnie, a mój post, nie został skasowany, chyba tylko dlatego, że mam tam, jako jeden z niewielu, wykupioną subskrypcję.
To mnie zaczyna powoli zniechęcać do brania udziału tam w dyskusjach bo kwestia klasyfikacji postów i ich ewentualnego usuwania zależy od dobrego humoru nadpobudliwego moderatora. Tak właśnie działa przesadna moderacja. Jak napisał kolega J.A to jest zło.
ODPOWIEDZ