Przesyła DHL z ebay

Czyli Korex po godzinach w ciemni ;)

Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski

Z_photo
-#

Przesyła DHL z ebay

Post autor: Z_photo »

Fredrixxon pisze: 04 sie 2025, 18:29 (...) to wyraz totalnej pogardy dla wszystkich i wszystkiego co nie lewackie. Tak to zostało wymyślone, wprowadzone i jest używane przez wszystkich brunatno-czerwonych aktywistów
Pierwsi którzy przyszli mi na myśl to aktywiści z ONR z i ich nieskrywanym zafascynowaniem faszyzmem - co widać po ubiorach, gestach i głoszonych hasłach.

Na marginesie: wskazywanie wszystkich i wszystkiego co nie jest zgodne z linią PiSu lewakami i lewactwem stało się śmieszne - tak samo jak żałośnie-śmieszny stał się Błaszczak, który przed X.2023 nie potrafił w stosunku do opozycji użyć określenia innego niż "totalna opozycja", a po tej dacie non-stop używa określenia "koalicja 13-grudnia", choć to skojarzenie spreparował A.D., celowo wskazując taką datę powołania koalicyjnego rządu.

A miałem się już w tym wątku nie wypowiadać.
Ostatnio zmieniony 04 sie 2025, 19:47 przez Z_photo, łącznie zmieniany 2 razy.
_________________________________________________________________________________
Warto mieć małego bzika i go pielęgnować - żeby dużego nie dostać.
aka
-#

Przesyła DHL z ebay

Post autor: aka »

Z_photo pisze: 04 sie 2025, 18:19 Nie, ponieważ osnową tego niewątpliwie wulgarnego hasła nie jest pogarda czy nienawiść do przedstawicieli i sympatyków PiS, lecz stanowi ono wyraz sprzeciwu przed zmianami (także ustrojowymi) przez tę formację wprowadzanymi, a docelowo zmierzających do zastąpienia demokracji w normalnym jej znaczeniu (z wszystkimi jej wadami) "demokracją" kolaboracyjną.
O mój borze liściasty...
Fredrixxon
-#

Przesyła DHL z ebay

Post autor: Fredrixxon »

ok, pora zakręcić radio Erewań. Admin, plizzz
zladygin
-# mod
Kontakt:

Przesyła DHL z ebay

Post autor: zladygin »

Fredrixxon pisze: 04 sie 2025, 23:01 ok, pora zakręcić radio Erewań. Admin, plizzz
Może jednak zostanie. Jako świadectwo jakie sobie wystawiają przezacni miłośnicy fotografii.
aka
-#

Przesyła DHL z ebay

Z_photo pisze: 04 sie 2025, 19:34 A miałem się już w tym wątku nie wypowiadać.
Dawaj, dawaj...
Z_photo
-#

Przesyła DHL z ebay

Post autor: Z_photo »

Nie. W tym naszym polskim piekle jest już wystarczająco gorąco.
_________________________________________________________________________________
Warto mieć małego bzika i go pielęgnować - żeby dużego nie dostać.
Awatar użytkownika
J.A.
-#

Przesyła DHL z ebay

Post autor: J.A. »

Z_photo pisze: 04 sie 2025, 11:18 Te wypowiedzi miały faszystowskie zabarwienie.
Cenzura, nawet treści niezgodnych z prawem o ile treść nie uderza bezpośrednio i kłamliwie w konkretnego człowieka jest złem.
Z_photo pisze: 04 sie 2025, 18:19 Konkrety wynikają z treści raportu NIK i komunikatów prokuratury
Ale wiesz, że te wszystkie miliony sprowadzonych obcokrajowców już dawno wyjechały, bo im się ważność wizy skończyła? Problem migracji, o którym pisze aka, to nie problem ruchu z wizami (nawet jeżeli ktoś na lewo zarobił na tym procederze), to problem ludzi bez wiz, bez tożsamości, bez kontroli etc.
I od kiedy prokuratura, a nie sąd stanowi co jest przestępstwem, a co nie?
Z_photo pisze: 04 sie 2025, 18:19 Nie, ponieważ osnową tego niewątpliwie wulgarnego hasła nie jest pogarda czy nienawiść do przedstawicieli i sympatyków PiS,
JEBAĆ PiS nie jest wyrazem nienawiści do członków i sympatyków PiS tylko
Z_photo pisze: 04 sie 2025, 18:19 lecz stanowi ono wyraz sprzeciwu
Zbyszku, litości.
M7 + 4,5/50 + 4/80 + 4,5/150
"Mędrzec uczy się nawet od głupca, głupiec nie uczy się wcale"
aka
-#

Przesyła DHL z ebay

J.A. pisze: 05 sie 2025, 11:19 Problem migracji, o którym pisze aka
Pisałem coś o problemie z wizami? O cenach i owszem.
Awatar użytkownika
J.A.
-#

Przesyła DHL z ebay

Post autor: J.A. »

Nigdzie nie pisałem, że pisałeś coś o problemie z wizami.
aka pisze: 04 sie 2025, 12:41 Niemcy rozpętały "kryzys migracyjny",
Na co zareagował Zbyszek w ten sposób.
Z_photo pisze: 04 sie 2025, 13:03 A Polska w pewnym okresie zapewniała dopływ imigrantów, sprzedając wizy po kilka tysięcy dolarów od łebka.
M7 + 4,5/50 + 4/80 + 4,5/150
"Mędrzec uczy się nawet od głupca, głupiec nie uczy się wcale"
aka
-#

Przesyła DHL z ebay

J.A. - ok, pomerdało mi się ;-)
miki11
-#

Przesyła DHL z ebay

Post autor: miki11 »

Przywykłem. Wycięto m.in. mój wpis z linkiem do krótkiego artykułu dotyczącego dziadka Pana Kraśki, nomen-omen także Kraśki, który w 1968 roku był szefem wydziału kultury i propagandy w KC PZPR. Dlatego był władny zdjąć "Dziady" "nazisty" Adama Mickiewicza w reżyserii Gustawa Holoubka ze sceny Teatru Narodowego. Podaję to jako fakt historyczny, a nie jako zaczyn do walki politycznej na fotograficznym forum. Trudno dowodzić, że cytowany dziadek nie był tym, kim w rzeczywistości był. Trudno także nie łączyć tego z faktem, że wnuczek dzisiaj pracuje w tym samym wydziale, tyle że w telewizji. To są fakty, nie nazizm. Naziści w tej chwili czyszczą sobie obszar Gazy za pomocą wszelkich dostępnych metod. To też jest fakt, potwierdza go m.in. stanowisko wielu rządów, np. Francji.
-#

Przesyła DHL z ebay

Post autor: Spektrum »

Fredrixxon pisze: 04 sie 2025, 23:01 ok, pora zakręcić radio Erewań. Admin, plizzz
Ojej , jesteś Kolego najlepszym kandydatem na moderatora, który by chętnie wyciął wszystko (także z Hyde Parku) co powoduje,
że forum nie wygląda tak cholernie poprawnie jak gazetka ścienna w zakładzie pracy z czasów PRL.
Przecież to nie Twój wątek. Jeśli mocno boli to wystarczy nie zaglądać.
PPaweł
-#

Przesyła DHL z ebay

Post autor: PPaweł »

osnową tego niewątpliwie wulgarnego hasła nie jest pogarda czy nienawiść do przedstawicieli i sympatyków PiS
No sorry, ale, kurde, nie.
miki11
-#

Przesyła DHL z ebay

Post autor: miki11 »

Znakomitym przykładem tego, co z forum robi nieprzemyślana, nomen-omen "totalna" autocenzura moderatorska są... anglojęzyczne fora fotograficzne. Oni może mają kasę na domową kapliczkę z 50 egzemplarzami drogich modeli aparatów Leica, ale zostali nauczeni, że ceną jest knebel w zębach. I jakakolwiek prosta wypowiedź (nie obrażająca nikogo), która stawia pod znakiem zapytania np. globalne ocipienie (w kontekście tegorocznej pogody), albo logikę wprowadzania samochodów na baterie dla dorosłych chłopców przy rezygnacji z klasycznej metody wytwarzania prądu (nawet z użycie nowoczesnych technologii spalania paliw kopalnych), zawsze po takim wpisie następowała niezręczna cisza, a po 1-2 dniach jakiś konfident donosił do moderatora, a ten życzył mi, żebym nie poruszał żadnych tematów poza fotografią. I post oczywiście w koszu. W zasadzie przestałem w tej sytuacji rozumieć ideę hyde-parku. Anglosasi są zimni, na wierzchu uśmiech, w głowie wyrachowanie. Napisał mi o tym pewien Szkot z tegoż forum, człowiek mający od lat Polaków za sąsiadów. On ich szanował za jakość pracy oraz właśnie za nieco większą otwartość w rozmowach.

Zostali nauczeni uśmiechania się z kneblem w zębach, milczą kiedy afroafrykańscy inżynierowie wzbogacają kulturowo ich żony i córki, mój dziadek by powiedział, że stracili... cohones :-)