Potwierdzam, wychodzi bardzo dobrze.
Obróbka odwracalna
Moderatorzy: rbit9n, Michał Kowalski, Jerzy, zladygin
Obróbka odwracalna
M7 + 4,5/50 + 4/80 + 4,5/150
"Mędrzec uczy się nawet od głupca, głupiec nie uczy się wcale"
"Mędrzec uczy się nawet od głupca, głupiec nie uczy się wcale"
Obróbka odwracalna
Miałem odpowiedzieć wczoraj ale nie dałem rady. Niestety w tym tygodniu robota strasznie dała mi w kość. Jutro wrzucę fragmenty z książki zawierające istotne informacje co i jak 

Więcej sprzętu niż talentu 
Fotografia i filmowanie tradycyjne

Obróbka odwracalna
No właśnie, bo tak zastanawiam się których receptur używasz? Gdyby to działało dobrze to chętnie zastosowałbym odbielacz bez kwasu siarkowego. Dwuchromianu chyba już się nie uda uniknąć 
Obróbka odwracalna
Witajcie. Miało być wcześniej, przepraszam za długi czas oczekiwania.
Poniżej wklejam fragmenty książki opisujące recepturę, którą stosuje.
Wbrew temu co autor napisał metoda ta daje bardzo dobre moim zdaniem efekty nawet na tak małej klatce jak w formacie Super 8.
Stosuję jako wywoływacz W14 Fenal z Fomy i utrwalacz U1 także z Fomy.
Odbielacz sporządzam bez kwasu, stosuje kwaśny siarczan sodu krystaliczny. Działa perfekcyjnie.
Dwuchromian musi być. Kiedyś sam się go bałem przez co długo zastanawiałem się, czy chcę się zająć czarno-białymi slajdami.
Dwuchromian przy zastosowaniu należytej ostrożności nie zrobi żadnej krzywdy. Mój dziadek był zawodowym fotografem, zajmował się też filmowaniem amatorskim. Długie lata miał styczność z tą substancją i do końca swojego długiego życia cieszył dobrym zdrowiem.
Ojciec też sporo cz-b filmów Super 8mm wywołał i nigdy nic złego się jemu nie przydarzyło, mnie póki co też nie
Poniżej wklejam fragmenty książki opisujące recepturę, którą stosuje.
Wbrew temu co autor napisał metoda ta daje bardzo dobre moim zdaniem efekty nawet na tak małej klatce jak w formacie Super 8.
Stosuję jako wywoływacz W14 Fenal z Fomy i utrwalacz U1 także z Fomy.
Odbielacz sporządzam bez kwasu, stosuje kwaśny siarczan sodu krystaliczny. Działa perfekcyjnie.
Dwuchromian musi być. Kiedyś sam się go bałem przez co długo zastanawiałem się, czy chcę się zająć czarno-białymi slajdami.
Dwuchromian przy zastosowaniu należytej ostrożności nie zrobi żadnej krzywdy. Mój dziadek był zawodowym fotografem, zajmował się też filmowaniem amatorskim. Długie lata miał styczność z tą substancją i do końca swojego długiego życia cieszył dobrym zdrowiem.
Ojciec też sporo cz-b filmów Super 8mm wywołał i nigdy nic złego się jemu nie przydarzyło, mnie póki co też nie

Więcej sprzętu niż talentu