Pentaxa 6x7 + pryzmat z pomiarem + kaseta polaroid mają dobrej cenie. Aż strach pomyśleć za ile to kupi w takim razie
https://www.interfoto.eu/?page=subprodu ... 3645&id=86
[K] pryzmat z pomiarem do Pentax 6x7.
Moderatorzy: rbit9n, Michał Kowalski, Jerzy, zladygin
Czy jakikolwiek komis jeszcze tak robi? Mam wrażenie, że w dobie allegro czy olx to komisy są już raczej sklepami z używanym sprzętem, którym po prostu dana firma handluje.
W czym problem? Właściciele komisu przyjęli taką filozofię i tyle. Wolno im.
To czy to dobra cena zależy od stanu faktycznego, głównie czy jest w pełni sprawny. W opisach sprzętu nie ma słowa o sprawności. Stan zużycia od 5 do 2 odnosi się na wprost jedynie do zewnętrznego stanu. Taka taktyka - klient zwróci albo nie. mrek pisał o przypadłościach jego Pentaksa, a ja nie sądzę by można było za cenę jak wyżej kupić w pełni sprawny sprzęt. Kupujesz, testujesz, jak akceptujesz stan to ok, jak nie to zwrot. Te 3 miesiące gwarancji też są jakimś zabezpieczeniem.
Dla ciekawych jaki to może być koszt, podaję wycenę naprawy. Aparat pojechał tam bo nie opuszczał lustra. Mierzył poprawnie, naświetlał i przesuwał też.
Moja wersja P67 MLU
Na pewno warto było.
Moja wersja P67 MLU
Na pewno warto było.
- Załączniki
-
- pentax.JPG (62.15 KiB) Przejrzano 258 razy
od 24x36 po 18x24 + szkiełko i oko
Koszt robocizny w serwisie w DE jest powodem dla którego nie kupuję drogich aparatów. Niedawno ktoś z Polski sprzedał na catawiki Rolleiflex 60008 Integral w stanie jak ze sklepu za 1000 Euro (wynik licytacji) + 9% prowizji. Aż mnie ręka świerzbiła, ale wizja ewentualnego kosztu serwisu...