[K] pryzmat z pomiarem do Pentax 6x7.
Moderatorzy: rbit9n, Michał Kowalski, Jerzy, zladygin
Jak w dobrej cenie to może być z body
Kolega który to wystał mieszka w Pradze, a wystawiony na allegro z Warszawy i to bez opcji kuriera. Nie wiem jak on to chce wysłać. Rozmawiamy na fb, kontakt bardzo utrudniony
Jak będziesz oglądał pryzmat to upewnij się, że światłomierz daje się włączyć bez trzymania dźwigni na ON i sam się wyłącza po zadanym czasie (oszczędność baterii). Mój wrócił z niemieckiego serwisu z kapryśnym działaniem włącznika. Nie reklamuję ale muszę z nim walczyć aby pozostał w opcji ON.
Za to mierzy wspaniale.
Przy okazji, jeśli masz wstępne podnoszenie lustra w swoim P67 to proszę sprawdź świecąc w matówkę przy podniesionym lustrze czy są jakieś przecieki przy bocznych krawędziach lustra. Jak nie masz MLU to na czasie B to zrobisz.
W moim lustro nie ma żadnej uszczelki i mam lekki przeciek światła. Daję się z tym żyć tylko muszę pamiętać.
Masz jakieś uszczelnienia lustra na dolnych krawędziach matówki?
Za to mierzy wspaniale.
Przy okazji, jeśli masz wstępne podnoszenie lustra w swoim P67 to proszę sprawdź świecąc w matówkę przy podniesionym lustrze czy są jakieś przecieki przy bocznych krawędziach lustra. Jak nie masz MLU to na czasie B to zrobisz.
W moim lustro nie ma żadnej uszczelki i mam lekki przeciek światła. Daję się z tym żyć tylko muszę pamiętać.
Masz jakieś uszczelnienia lustra na dolnych krawędziach matówki?
od 24x36 po 18x24 + szkiełko i oko
Dzięki . Teraz mam założony świeży film, sprawdzę jak będzie możliwość
Chyba tak zrobię. Ciężko się z nim dogadać. W warszawskim komiksie interfoto jest body z pryzmatem za 1600zł. Miałby ktoś blisko żeby ocenić sprawność ?
Z komisami właśnie jest różnie z tymi zwrotami
Nie, żebym promował interfoto, ale oni chyba dają 3 m-ce gwarancji na papierze. Przynajmniej tak pamiętam...
- -#
Z interfoto nie ma problemu ze zwrotami. Nie ma też problemu żeby Ci bubel wysłali. Sprawdzone empirycznie. Więcej niż jeden raz.
Kupuj i sprawdź dobrze.
Kupuj i sprawdź dobrze.
Tak, jak u nich kupowałem aparat to dawali taką gwarancję rozruchową.
Masz rację, ze zwrotami też nie ma problemu. Co do tego, że zdarzają się buble, no cóż myślę, że przy takiej ilości aparatów jakimi obracają nie są wstanie każdego przetestować z filmem.krzychu128 pisze: ↑28 lis 2024, 23:34 Z interfoto nie ma problemu ze zwrotami. Nie ma też problemu żeby Ci bubel wysłali. Sprawdzone empirycznie. Więcej niż jeden raz.
Kupuj i sprawdź dobrze.
-
- -#
Kupiłem obiektyw, przyszedł ze sklejoną przysłoną. Odesłałem od razu jeszcze tego samego dnia zamówiłem kolejny taki sam. Przyszedł z rozkręconym bagnetem - żeby zapiąć do aparatu musiałem śrubki dokręcać - a w dodatku nie ostrzył na nieskończoność. Ze zwrotami nie było problemu najmniejszego, ciężko mi jednak uwierzyć że ktoś je obejrzał w ogóle.
Generalnie kupując przez allegro płacisz nieco więcej ale jesteś bezpieczny i chroniony.
Zdarzało mi się kilkukrotnie coś zwracać ze sprzętu i zawsze odbyło się bezproblemowo.
A nawet mam ciekawy epizod gdzie żona zamówiła konsolę a przyszły husteczki higieniczne, allegro zwróciło środki w tym samym dniu, bez zgłaszania sprawy na komendzie, bez nerwów, wystarczyła dokumentacja foto.
A propos komisów - sprzedałem na OLX obiektyw za 520 zł. Kupił komis, dołożył filtr (gratis) i wisi na ich stronie za grubo ponad 900 zł. Spytałem Interfoto o wycenę mojego sprzętu do sprzedaży (zgodnie z info na ich stronie) - wycenili całkiem dobrze, ale nie chcieli kupić, a jedynie wymienić na coś z ich oferty. Ceny natomiast mają mało atrakcyjne. Kiedyś komis sprzedawał powierzony przedmiot klienta ze swoją marżą i wypłacał po sprzedaży uzgodnioną kwotę. Nie rozumiem na czym teraz polega ten ich biznes.