No to jest niezbyt eleganckie rozwiązanie. Wpis poddany edycji przez moderatora z usunięciem oryginalnego tekstu i krótkim komentarzem o przyczynie ingerencji np. "zawierał wulgaryzmy" byłby ok. Podobnie zawieszenie powinno być w sposób widoczny zaznaczone np. przy nicku w postach.
mambo jumbo o 4R i moderacji
Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski
co właśnie wywołałeś?
co właśnie wywołałeś?
Mialem sie nie wypowiadac, ale tym razem to naprawde ostatni post na temat. Napisalem tez do Michala Kowalskiego. Moim skromnym zdaniem kazdy post noe na temat powinien byc bezwzglednie usuwany przez moderatorow. Tylko w ten sposob mozna chyba opanowac ten problem i wrocic do fotografii. Przy tych paru postach dziennie nie powinno to stanowic problemu administracyjnego. Podobno admini pracuja nad rozwiazaniem
Edit: albo przenoszenie tych postow do watka “smietnik” w korym moga sie naparzac zaintersowani..
Edit: albo przenoszenie tych postow do watka “smietnik” w korym moga sie naparzac zaintersowani..
co właśnie wywołałeś?
Nieeeee... Forum dygresją stoi. Jak wątek się rozwija w innym kierunku niż intencja zakładającego to moderator przenosi tę część nie na temat do innego, nowego wątku - tak bywało już nie raz i ok. Tobie chyba chodzi o awantury i posty awanturników...
co właśnie wywołałeś?
oKuba, a jak jeden nie chce się naparzać, tylko w niego się naparza?
M7 + 4,5/50 + 4/80 + 4,5/150
"Mędrzec uczy się nawet od głupca, głupiec nie uczy się wcale"
"Mędrzec uczy się nawet od głupca, głupiec nie uczy się wcale"
co właśnie wywołałeś?
J.A., Mam wrazenie, ze kazdy kto choc troche pobyl na forum wie o co chodzi a zwlaszcza admin/ moderatorzy. Latwo takie posty eliminowac przy ogolnej frekwencji postow. To tak na poczatek. Jesli sytuacja nie ulegnie poprawie, a mam wrazenie ze ulegnie diamteralnej poprawie, jesli administrator bedzie konsekwentny, to sa oczywiscie i inne opcje. Ale jakos trzeba zaczac
co właśnie wywołałeś?
Gdyz to dziwnym jest ze Zladygin potrafi zareagowac na posta o pentaxie 645 a na inne nie. Usuwane sa posty ms. Robot i LD a moje nie. To nasuwa pytania
Edit: a mialem nie pisac.. ech..
Edit: a mialem nie pisac.. ech..
co właśnie wywołałeś?
Milo by bylo, aby ktos odpowiedzialny za to forum (Michal?) odniosl sie oficjalnie do tematu i nie tylko odniosl ale tez zakomunikowal jak zamierza opisana sytuacje poprawic
Zladygin jest chyba obecnie z jakichś przyczyn nieosiągalny.
Fan Pentax'a.
Zbyszek na Podhalu, może i ty się gdzieś wybierzesz. Na przykład do sanatorium za zamkniętą bramą w Tworkach, tak na minimum pół roku ?

shredderr,
i po co nadal nakręcasz ? Jesteś na 100% pewien, że pod tym nickiem kryje się Jakub ? Ja mam pewne podejrzenia, że jednak nie.

Fan Pentax'a.
JA mam podejrzenia, że to Kubuś. Nie wierzę w zbiegi okoliczności, że konto uaktywnia się przypadkowo na czas blokady konto 4Rider, a milknie jak tylko Kubuś wraca do gry. No po prostu w takie zbiegi okoliczności nie wierzę.
ani ja, ani Jerzy Twojego wpisu nie usuwaliśmy. zasadniczo jestem przeciwnikiem usuwania wpisów, nawet jeśli zawierają wulgaryzmy. a już w szczególności jestem przyciwny usuwaniu treści na trwałe, tak że ani nie można tego przywrócić, ani nie jest widoczne dla innych moderatorów. w każdym razie wpis został usunięty trwale, więc nawet nie wiem, co mogło być w nim nie tak.LD pisze:Wysłałem list na PW do moderatora rbit9n dlaczego zniknął mój wpis z 12.12.2021 i nie dostałem odpowiedzi dlatego piszę jawnie.
aha, prosiłem też kolegów moderatorów, żeby nie usuwać tamtego kontrowersyjnego wątku, bo teraz pani Robotowa wjeżdża na białym koniu i pisze, że Kubusia krzywdzą, nie odnosząc się do jego wulgarnych wpisów na temat innych użytkowników i samego forum.
i jeszcze jedno, tolerancja tolerancją, ale jak 4R minie ten ban, który mu założyłem na tydzień i znów z czymś wyskoczy, to potem będzie blokada na stałe.
"Cítíte to? Cítíte to? Fenidon, synku. Nic jinýho na světě takhle nevoní. Zbožňuju vůni fenidonu po ránu."
Podplukovník William "Bill" Kilgore
zemsta toxycznego fotomutanta flickr
Podplukovník William "Bill" Kilgore
zemsta toxycznego fotomutanta flickr