Fp4 z małym ziarnem
Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski
Fp4 z małym ziarnem
Microphen i Kodak Tri-x to najlepsza dla mnie kombinacja do powiększania tradycyjnego 

Zeiss I(N)ikon
https://podologiapoznan.pl/
Pozdrawiam
Adam
https://podologiapoznan.pl/
Pozdrawiam
Adam
Fp4 z małym ziarnem
Moja ma rozdzielczość 0,01g.
Pomijam kwestię zasadności, stwierdzam fakt.
Pomijam kwestię zasadności, stwierdzam fakt.
M7 + 4,5/50 + 4/80 + 4,5/150
"Mędrzec uczy się nawet od głupca, głupiec nie uczy się wcale"
Fp4 z małym ziarnem
Waga nie musi być elektroniczna może być też szalkowa labolatoryjna,ja mam akurat obie i się przydają a jak zapomnę dokupić świeżych baterii to szalkowa ma przewagę
Do pełni szczęścia przyda się MIESZADEŁKO MAGNETYCZNE sympatycznie się z tym pracuje ale to już dodatkowy koszt.

Uzależniony od fotociemni .
Fp4 z małym ziarnem
Może nie trzeba aż tak myśleć - ale uwierz mi że spełnia swoje zadanie.
Miałeś kiedyś mieszadełko? A ja ci powiem że daje rade przynajmniej te co ja mam z regulacją obrotów.
Fp4 z małym ziarnem
No nie, napisałem, że dodatkowo ozdoba. Ja tam jestem miłośnikiem starej, dobrej techniki
Mieszałeś węglan potasu? A swoją drogą to całkiem kosztowny sprzęt

Fp4 z małym ziarnem
Tak mieszałem węglan i jest upirdliwy a z mieszadełkie to było tak - jest czas pandemi niestety - ale niektórzy robią promocje nowe kosztowało 230pln sprzedającemu zaproponowałem 190pln - zgodził się.

Fp4 z małym ziarnem
Trzeba polować. Ja mam takie dość stare używane, ale z podgrzewaną płytką. Kosztowało mnie coś poniżej 100 zł.
M7 + 4,5/50 + 4/80 + 4,5/150
Fp4 z małym ziarnem
No nie jest kosztowny. Kiepsko zapytałem all... i wyrzucił mi taki za blisko 2 tys. Oferty używanych zaczynają się od 76 zł.

Fp4 z małym ziarnem
Z tego co wiem, to wiele aptek zrezygnowało z wykonywania leków. Zdarza się, że można popytać i odkupić. Takie mieszadło z podgrzewaniem było standardowym wyposażeniem przy wytwarzaniu leków tzw. "recepturowych".
Fan Pentax'a.
- technik219
- -#
Fp4 z małym ziarnem
Nieaktualne. Obecnie apteka bez receptury nie dostanie koncesji.
Fp4 z małym ziarnem
pracowałem w około dwudziestu aptekach, żadna nie miała mieszadła magnetycznego, co innego mikser recepturowy.powalos pisze:Z tego co wiem, to wiele aptek zrezygnowało z wykonywania leków. Zdarza się, że można popytać i odkupić. Takie mieszadło z podgrzewaniem było standardowym wyposażeniem przy wytwarzaniu leków tzw. "recepturowych".
no i właśnie, leków się już nie robi, ale receptura musi być.
"Cítíte to? Cítíte to? Fenidon, synku. Nic jinýho na světě takhle nevoní. Zbožňuju vůni fenidonu po ránu."
Podplukovník William "Bill" Kilgore
zemsta toxycznego fotomutanta flickr
Podplukovník William "Bill" Kilgore
zemsta toxycznego fotomutanta flickr
Fp4 z małym ziarnem
Co to jest ta receptura ze tak glupio zapytam?