Żale na edukację powszechną
Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski
Kasety do projektu potrzebne
Jak w każdym zawodzie ludzie są różni. Partacze są wszędzie w urzędzie, w budowlance w mechanice, elektronice, architekturze, lotnictwie, malarstwie fotografii i chyba nie ma dziedziny w której partaczy nie ma. MEN od lat pier... edukację i spier.... praktycznie już doszczętnie i to na każdym szczeblu. Na to wszystko nakłada się roszczeniowe wszechwiedzące społeczeństwo bezstresowo wychowujące swoje skarby i mamy wysyp tiktokerów i tiktokerek których jedynym zainteresowaniem jest pokazywanie d... w internecie.
Mówisz - masz :)
No ja bez bicia się przyznaję że mi z klawiaturą nie idzie ani ani

Teraz podczas nauczania zdalnego dopiero widać kto jakie ma podejście do nauczania, jedni wykładowcy odsuwają terminy, ze świadomością że warunki do pracy w domu raczej nie bywają sprzyjające, a z drugiej strony są tacy co nie tylko realizują program przedmiotów warsztatowych jak gdyby nigdy nic, ale zadają trzy razy tyle ile normalnie pracowalibyśmy podczas zajęć, tak jakby byle tylko odbębnić i dość
"Ludzie, którzy nie potrzebują innych ludzi, potrzebują innych ludzi, by im okazywać, że są ludźmi, którzy nie potrzebują innych ludzi."
Terry Pratchett – Maskarada
Jako nauczyciel wiesz jakie to rodzi konsekwencje w dłuższej perspektywie czasu.czmielek pisze: ↑13 kwie 2020, 22:07 Jak w każdym zawodzie ludzie są różni. Partacze są wszędzie w urzędzie, w budowlance w mechanice, elektronice, architekturze, lotnictwie, malarstwie fotografii i chyba nie ma dziedziny w której partaczy nie ma. MEN od lat pier... edukację i spier.... praktycznie już doszczętnie i to na każdym szczeblu. Na to wszystko nakłada się roszczeniowe wszechwiedzące społeczeństwo bezstresowo wychowujące swoje skarby i mamy wysyp tiktokerów i tiktokerek których jedynym zainteresowaniem jest pokazywanie d... w internecie.
Tumanami łatwiej jest sterować i zaniżać zarobki. Ot, brutalna prawda. Prawda czy fałsz ?
A jednak

No i mamy wielce popularną wypowiedź Sowy Przemądrzałej...
Na logikę: i kto jest wszechwiedzący w takiej wypowiedzi, hę?
Szczególnie że najchętniej o wychowaniu dzieci wypowiadają się ci bezdzietni

To nie PRL ani nawet nowoczesne PRC - szkoła ma uczyć (już pomijam fakt, że większość to niepotrzebne nikomu bzdury)
- rodzice wychowują i wara od tego prawa świętego! Wystarczy już że ta durna szkoła jest przymusowa

... porque las tribus condenadas a cien años de soledad ya no tienen una segunda oportunidad en la tierra.
galería -> https://www.flickr.com/photos/4rider <- fsociety -> yelp 2000 -> ∞ homo homini lupus est
galería -> https://www.flickr.com/photos/4rider <- fsociety -> yelp 2000 -> ∞ homo homini lupus est
100% zgoda. W obu cytatach podpisuję, się obiema rękami.shredderr pisze: ↑14 kwie 2020, 00:09Jako nauczyciel wiesz jakie to rodzi konsekwencje w dłuższej perspektywie czasu.czmielek pisze: ↑13 kwie 2020, 22:07 Jak w każdym zawodzie ludzie są różni. Partacze są wszędzie w urzędzie, w budowlance w mechanice, elektronice, architekturze, lotnictwie, malarstwie fotografii i chyba nie ma dziedziny w której partaczy nie ma. MEN od lat pier... edukację i spier.... praktycznie już doszczętnie i to na każdym szczeblu. Na to wszystko nakłada się roszczeniowe wszechwiedzące społeczeństwo bezstresowo wychowujące swoje skarby i mamy wysyp tiktokerów i tiktokerek których jedynym zainteresowaniem jest pokazywanie d... w internecie.
Tumanami łatwiej jest sterować i zaniżać zarobki. Ot, brutalna prawda. Prawda czy fałsz ?
Po „upadku” komuny władza zorientowała się, źe mieli za mądre społeczeństwo.
I szybko ten błąd naprawiono.
M7 + 4,5/50 + 4/80 + 4,5/150
"Mędrzec uczy się nawet od głupca, głupiec nie uczy się wcale"
i prawda i fałsz.
Tak, toświęte prawo rodziców, ale często z tego prawa nie korzystają. Tak szkoła ma uczyć, ale jak ma kilkulatka prze kilka godzin dziennie, to także wychowuje.
Ostatnimi czasy widać nadto wyraźnie jak bardzo się im udało
"Ludzie, którzy nie potrzebują innych ludzi, potrzebują innych ludzi, by im okazywać, że są ludźmi, którzy nie potrzebują innych ludzi."
Kolejny z dup y temat, a raczej z nudów pandemicznych. Chcesz, to zostań nauczycielem i ratuj polski system edukacji panie mądralo, ale pewnieś za mądry...
Dzisiaj problemem nie są nauczyciele, MEN, rząd ten czy tamten, tylko Dżesiki i Brajany mający popierdolon..ch rodziców, a tych coraz więcej (to chyba zasługa mediów i internetu).
I żeby nie było, to system edukacji znam na wylot z bardzo różnych doświadczeń.
Dzisiaj problemem nie są nauczyciele, MEN, rząd ten czy tamten, tylko Dżesiki i Brajany mający popierdolon..ch rodziców, a tych coraz więcej (to chyba zasługa mediów i internetu).
I żeby nie było, to system edukacji znam na wylot z bardzo różnych doświadczeń.
Ależ to opinia wielce subiektywna - bo cóż od kiedy wyznaczasz Normy?
Ludzkość i ludzie się zmieniają, "kombatanci" giną w dżungli i nikogo już nie obchodzą - stąd pewnie frustracja

[Ojciec Antoniny

A tu się zgadzam po całości

Ostatnio zmieniony 14 kwie 2020, 09:16 przez 4Rider, łącznie zmieniany 1 raz.
... porque las tribus condenadas a cien años de soledad ya no tienen una segunda oportunidad en la tierra.
jac123, z całym szacunkiem, ale odpowiesz mi skąd się wzięli pierd.....ci rodzice dzesik i brajanów?
Ktoś ich wychował, ktoś wykształcił.
A może właśnie nikt ich nie wychowywał i ledwie kształcił?
I rozumiem, że nie wolno mi krytykować złego systemu nie będąc w tym systemie?
Czyli jak mi zupa nie smakuje, to skoro w życiu nie ugotowałem żadnej zupy, to mam zamknąć mordę i żreć pomyje?
Czyli jak mi zupa nie smakuje, to skoro w życiu nie ugotowałem żadnej zupy, to mam zamknąć mordę i żreć pomyje?
Przecież napisałem, że to zasługa mediów (internetu).J.A. pisze: ↑14 kwie 2020, 09:15 jac123, z całym szacunkiem, ale odpowiesz mi skąd się wzięli pierd.....ci rodzice dzesik i brajanów?
Co do zupy, to tak jak z dobrą fotografią - chcesz ją mieć to se zrób

System można krytykować i owszem, tutaj jednak jeden mądrala krytykuje pewną grupę zawodową, zupełnie bez znajomości tematu, na zasadzie - jestem ojcem ucznia to się wypowiem, bo leży mi na sercu dobro mojej Dżesiki.
ps. panie mądralo, możesz wdrożyć nauczanie domowe - dziecko nie musi chodzić do szkoły - mądry rodzic ją wszystkiego nauczy.
No przecież historia często się powtarza, gdyż doświadczenie uczy, że doświadczenie niczego nie uczy

Taaaak - taki sam diabeł jak Hello Kitty i My Little Pony, nie wspominając już o gejach Teletubisiach

- a ludzie oczywiście swego rozumu nie mają, tak?

Zupełnie nieuzasadniony wniosek - zupełnie bez znajomości znajomości tematu przez adwersarza.
Problem w tym, że musisz uczyć tych samych głupot co w szkole, a dziecko musi zdawać egzaminy właśnie z programu, który dotyczy każdego - tak więc jest to opcja raczej tylko dla dzieci bardzo chorych, bo wolności i tak nie ma - jeden kij po prostu, a nerwy większe przez czynny udział w tym cyrku.
A nauczyciele niech tam sobie wykładają te bzdurki i siedzą cicho co do światopoglądu, stylu czy też zainteresowań dziecka -
to nie ich broszka - mają wklepać program do głowy i tyle (takie prawo niestety) - do tego zostali wynajęci.
Reasumując: szkoła niczego przydatnego nie uczy i jest to zło konieczne i narzucone.
Ostatnio zmieniony 14 kwie 2020, 09:47 przez 4Rider, łącznie zmieniany 1 raz.