Koniec przerwy technicznej
Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski
sprzed sekundy:

Dzięki Piotrze! Dobra wiadomość na koniec niedzieli :) To co chłopy - jak serwis wróci trzeba będzie przeprowadzić dyskusję nad jego dalszymi losami. Tak naprędce to wydaje mi się, że realnym byłoby dogadanie się z Komendantem i przejęcie strony. Ale do tego nie wystarczy jedna osoba, tylko grupka zdeterminowanych osobników/-niczek. Na pewno ktoś, kto jest biegły w sprawach funkcjonowania stron internetowych (informatyk albo hobbysta). Ale przede wszystkim musi się zebrać pewna ludzka "masa krytyczna" , bo zapewne będzie to kosztować.
Nie wiem, czy przejęcie Forum przez grupę trzymającą władzę, nie będzie początkiem końca tego portalu.
A co proponujesz?
A cóż ja mogę proponować (i komu).
Moim zdaniem, najlepiej jak Forum ma jednego właściciela (tolerancyjnego i stabilnego emocjonalnie), który jak najmniej się w nie wtrąca. Mówię tu oczywiście o tym konkretnym Forum, które ma swoją specyfikę, ale to właśnie odróżnia je od innych i stanowi o jakiejś tam atrakcyjności.
Jak to mówią, lepsze jest wrogiem dobrego.
ps. a ile może kosztować taki portal?
Moim zdaniem, najlepiej jak Forum ma jednego właściciela (tolerancyjnego i stabilnego emocjonalnie), który jak najmniej się w nie wtrąca. Mówię tu oczywiście o tym konkretnym Forum, które ma swoją specyfikę, ale to właśnie odróżnia je od innych i stanowi o jakiejś tam atrakcyjności.
Jak to mówią, lepsze jest wrogiem dobrego.
ps. a ile może kosztować taki portal?
Też jestem tego zdania, tylko jak widać ten jedyny stabilny właściciel ma coraz mniejszą chęć zarządzania swoim dobytkiem, a strona co i raz ociera się o niebyt.jac123 pisze:Moim zdaniem, najlepiej jak Forum ma jednego właściciela (tolerancyjnego i stabilnego emocjonalnie), który jak najmniej się w nie wtrąca. Mówię tu oczywiście o tym konkretnym Forum, które ma swoją specyfikę, ale to właśnie odróżnia je od innych i stanowi o jakiejś tam atrakcyjności.
Też chciałbym wiedzieć. To chyba byłby cel negocjacji z właścicielem.jac123 pisze: ps. a ile może kosztować taki portal?
Koniec przerwy technicznej.
Czekamy na kolejną 

Oby niezbyt szybko.
No przecież pisałem że będzie dobrze. 

Wiem co na fejsie napisał jzl, ale to nie wydaje mi się wiarygodne, bo brzmi przynajmniej dziwnie...
Też nie używam, ktoś mi sprawdził, a napisał że komendant wyłączył AT ze względu na RODO i że to prawdopodobnie KONIEC.
W sumie to k...a nie wiem co powiedzieć. No ale mógł się trochę wystraszyć. Wszędzie tego rodo teraz pełno.