Mały i zgrabny aparat.
Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski
Mały i zgrabny aparat.
Podpowiem ponieważ wczoraj dotarł do mnie. Mały, kompakowy, dalmierzowy: Fuji GW 690! Jest idealny.... no i ma ponad 5 krotnie większy obrazek od tych małych popierdziaków :)
Mały i zgrabny aparat.
Popieram - bardzo dobre zestawienie. Naleśnik tak płaski, że ledwie wystaje z korpusu. Można również rozważyć ten obiektyw w zestawie z Pentaxem ME super - korpus jeszcze mniejszy/delikatniejszy - choć migawka sterowana prądem (ale jak pytający twierdził - to nie problem).
Mały i zgrabny aparat.
fuj! :D
Mały i zgrabny aparat.
Gwoli wyjaśnienia. FM, FM2, czy FE są za duże dla mnie, myślałem, że coś będzie mniejszego. Znam mniej wiecej kompatybilność puszek i obiektywów w tym systemie. Co się tyczy canona to myślałem o aparatach z mocowaniem FD a w szczególności A-1. Przygladam też sie olympusowi i pentaxowi dwa ciekawe systemy.
Mały i zgrabny aparat.
Żadnego z nich nie wsadzisz do kieszeni spodni, więc te 2-3 cm różnicy i tak za bardzo nie poczujesz.
Mały i zgrabny aparat.
Kiepski pomysł. Nie widziałem przez ostanie 10 lat egzemplarza bez astmy*.

*Świst mechanizmu amortyzacji lustra przypominający krótki oddech astmatyka. Spowodowany zestarzeniem się tegoż mechanizmu, co skutkuje dość dużym lagiem, nawet do p[ł sekundy.
M7 + 4,5/50 + 4/80 + 4,5/150
"Mędrzec uczy się nawet od głupca, głupiec nie uczy się wcale"
"Mędrzec uczy się nawet od głupca, głupiec nie uczy się wcale"
Mały i zgrabny aparat.
Pentax MX plus - mój znajomy miał świetna sprawa
Zapraszam na moją stronę Desmoxan
Mały i zgrabny aparat.
Olympus 35 RC, z zamiennikiem rtęciówy. Mam, używam, cenię za mini-kształty i niezawodność.
pozdr.
--D.
"Nec habeo, nec careo, nec curo".
--D.
"Nec habeo, nec careo, nec curo".