Tak? Czegoś nie czytałem? Jakieś informacje dostałem? Chyba telepatycznie próbowałeś przesłać. Ja twierdzę, że "z dupy wzięte"? W którym miejscu? Posuwasz się do insynuacji i okazujesz, obok skłonności do zacietrzewienia, najzwyklejszy brak kultury i zdolności rozumienia tekstu pisanego. Próbujesz manipulować cytując fragmenty wypowiedzi, albo zmieniając ich treść. Takie hobby najwyrazniej, albo potrzeba ducha.
Tu nie wolno robić zdjęć
Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski
Tu nie wolno robić zdjęć
Tu nie wolno robić zdjęć
no ja uważam, że znacznie wcześniej. Co starałem się wykazać.
M7 + 4,5/50 + 4/80 + 4,5/150
"Mędrzec uczy się nawet od głupca, głupiec nie uczy się wcale"
Tu nie wolno robić zdjęć
No masz problem, poważny problem. Tym problemem jest skłonność do takich właśnie skojarzeń. Żeby choć liczba kropek się zgadzała

Tu nie wolno robić zdjęć
aka, nie jestem w tym odosobniony.
Do kapelusza i sufitu też nie pasuje liczba kropek.
Do kapelusza i sufitu też nie pasuje liczba kropek.
M7 + 4,5/50 + 4/80 + 4,5/150
Tu nie wolno robić zdjęć
Wszyscy jesteście tacy sami [a ściana między wami] - społeczeństwo jest nie miłe i tyle
Dobrze że dziś mam dzień Nick'a Cave'a - na uspokojenie polecam płytę The Boatman's Call...
PS: pamiętam taki cytat z K-Pax "Ludzie... aż dziwne że wciąż jeszcze istniejecie..."

Dobrze że dziś mam dzień Nick'a Cave'a - na uspokojenie polecam płytę The Boatman's Call...
PS: pamiętam taki cytat z K-Pax "Ludzie... aż dziwne że wciąż jeszcze istniejecie..."
Ostatnio zmieniony 25 lis 2019, 13:54 przez 4Rider, łącznie zmieniany 1 raz.
... porque las tribus condenadas a cien años de soledad ya no tienen una segunda oportunidad en la tierra.
galería -> https://www.flickr.com/photos/4rider <- fsociety -> yelp 2000 -> ∞ homo homini lupus est
galería -> https://www.flickr.com/photos/4rider <- fsociety -> yelp 2000 -> ∞ homo homini lupus est
Tu nie wolno robić zdjęć
A ja naiwny cały czas się zastanawiam: " to jest forum fotograficzne czy sala sejmowa ?" 

Fan Pentax'a.
Tu nie wolno robić zdjęć
aka, no niby tak. Tylko, ze wątek zaczął się od zakazu fotografowania a już mamy zakaz biwakowania, a za chwilę bedzie : zakaz poruszania się itd., itd., it......
A jak już wyżej pisałem twierdzę, że żadnych zakazów nie było. Jako kilku- i nastoletni chłopaczek jeździłem w latach 50-tych i początkowych 60-tych na wszelakiego rodzju obozy harcerskie, zuchowe i one zawsze były w głębokim lesie (nie żadne tam polany). Przyjeżdżał ktoś z leśnictwa i pokazywał gdzie mamy się rozbić i było ok. Na początku lat 60-tych jeździłem w kilkuosobowej grupie w Biesy (a wtedy to one były naprawdę jeszcze dzikie) i rozbijaliśmy się w dowolnym miejscu. Nikt nas nigdy nie przeganiał. Najwyżej "bratali" się z nami robotnicy leśni jeżeli mieli gdzieś w pobliżu noclegownie.
A jak już wyżej pisałem twierdzę, że żadnych zakazów nie było. Jako kilku- i nastoletni chłopaczek jeździłem w latach 50-tych i początkowych 60-tych na wszelakiego rodzju obozy harcerskie, zuchowe i one zawsze były w głębokim lesie (nie żadne tam polany). Przyjeżdżał ktoś z leśnictwa i pokazywał gdzie mamy się rozbić i było ok. Na początku lat 60-tych jeździłem w kilkuosobowej grupie w Biesy (a wtedy to one były naprawdę jeszcze dzikie) i rozbijaliśmy się w dowolnym miejscu. Nikt nas nigdy nie przeganiał. Najwyżej "bratali" się z nami robotnicy leśni jeżeli mieli gdzieś w pobliżu noclegownie.
Fan Pentax'a.
Tu nie wolno robić zdjęć
Obawiam się, że "u nas" zakaz poruszania się również może pozostawiać pole do interpretacji ;)

Fotka na slajdzie małoobrazkowym :)
Tak to zresztą jest z prawem... I tak dobrze, że dyskusja nie zeszła jeszcze na spadki po zaborach... Tu dopiero stado "diabełków z pudełka" mogłoby wyskoczyć i obsiąść łepek od wątkowej szpilki

Tu nie wolno robić zdjęć
Tak, rozwinął się, głównie w polemikę(?) o głoszeniu prawd objawionych, niepopartych wiarygodnym zródłem i upartym trwaniu przy swoich (bez)racjach, że o formie nie wspomnę.powalos pisze: ↑25 lis 2019, 16:30 aka, no niby tak. Tylko, ze wątek zaczął się od zakazu fotografowania a już mamy zakaz biwakowania, a za chwilę bedzie : zakaz poruszania się itd., itd., it......
To co piszesz to również moje doświadczenie, zakaz obejmuje określone zachowania (pisałem o tym). Biwakowanie w miejscu wyznaczonym na stale lub doraznie przez leśnictwo nie stoi w sprzeczności z zakazami jak wyżej. A biwakowanie tam, gdzie służby nie docierały, lub były liberalnie nastawione też się zdarzało. Sam miałem przypadek przegonienia obozowiska przez straż leśną na miejsce do tego celu wyznaczone - obyło się bez kary.