Felipe pisze:Wymyśliłem już co i jak. Kuweta którą pokazałeś wydaję się najlepszym pomysłem. Udało mi się znaleźć jednak tańsze i moim zdaniem lepsze rozwiązanie. Będąc w ikei znalazłem pojemnik na pościel. Cen 30 zł rozmiar idealny( coś 60x80x20). Ma zupełnie płaskie dno i wykonana jest z solidnego tworzywa. Po adaptacji powinna podołać. Wodę mam zamiar podłączyć na "bazie" węża ogrodowego a właściwie kilku węży z filtrami. Dzięki za wszystkie odpowiedzi wrzuce zdjęcia jak zmajstruję płuczkę swą. Pozdrawiam
Prawie. Jest kilka różnych. Tamten pojemnik jest gładki z każdej strony i inny plastik, ale wymiar ten sam, chyba. A widziałem tak jak pisałem w ikei, 30 zł. Pozdrawiam
[ Dodano: Pią 24 Sie, 2012 ]
Wygląda to tak. Moje pytanie do was. Pod jakim kątem i na jakiej wysokości ustawić rurki przez które bd płynąć woda? I czy nie bd odpływać zbyt szybko? Pozdrawiam
Do chemii się nada, ale mnie bardziej martwi ich wygląd - nie włożył bym do tego odbitki emulsją do dołu. Jak już chcesz to kup, ale wyłóż je grubą folią (ewentualnie możesz położyć jakieś listewki żeby nie było zbyt gładko i potem było łatwiej wyjmować odbitki które opadną na dno). Przy okazji wkładając klocki do środka pod folię będziesz mógł zmniejszyć ich wielkość i zaoszczędzić na ilości chemii.
Nie widać, może nie ma, może się pojawią jak będzie wstawiał jedna w drugą albo czymś stuknie a może nie, może dociśnie szczypcami i wgniecie papier... po co ryzykować.