Płukanie odbitek

Powiększalniki, zegary, kuwety, oświetlenie w Waszej ciemni

Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski

junkers_ju-87
-#

Post autor: junkers_ju-87 »

Felipe pisze:Wymyśliłem już co i jak. Kuweta którą pokazałeś wydaję się najlepszym pomysłem. Udało mi się znaleźć jednak tańsze i moim zdaniem lepsze rozwiązanie. Będąc w ikei znalazłem pojemnik na pościel. Cen 30 zł rozmiar idealny( coś 60x80x20). Ma zupełnie płaskie dno i wykonana jest z solidnego tworzywa. Po adaptacji powinna podołać. Wodę mam zamiar podłączyć na "bazie" węża ogrodowego a właściwie kilku węży z filtrami. Dzięki za wszystkie odpowiedzi wrzuce zdjęcia jak zmajstruję płuczkę swą. Pozdrawiam
A gdzie dostałeś taki pojemnik , ?

bo to dość ciekawa opcja dla kuwet 50x60
ju_87
Awatar użytkownika
wosk
-#
Kontakt:

Post autor: wosk »

Chyba chodzi o TO ?
Felipe
-#

Post autor: Felipe »

Prawie. Jest kilka różnych. Tamten pojemnik jest gładki z każdej strony i inny plastik, ale wymiar ten sam, chyba. A widziałem tak jak pisałem w ikei, 30 zł. Pozdrawiam

[ Dodano: Pią 24 Sie, 2012 ]
Wygląda to tak. Moje pytanie do was. Pod jakim kątem i na jakiej wysokości ustawić rurki przez które bd płynąć woda? I czy nie bd odpływać zbyt szybko? Pozdrawiam
Załączniki
Bez tytułu.png
Bez tytułu.png (10.08 KiB) Przejrzano 3371 razy
szczypior07
-#
Kontakt:

Post autor: szczypior07 »

Dołączę się do wątku. Czy takie kuwety: http://allegro.pl/kuweta-skrzynka-trans ... 14450.html można stosować do chemii (wywoływacz, utrwalacz)? Oryginalne są drogie więc szukam jakiejś alternatywy :-)
Awatar użytkownika
J.A.
-#

Post autor: J.A. »

Możesz spróbować, pewnie nic się nie stanie. Ale w końcu i tak kupisz normalne foto. Więc w sumie i tak przepłacisz.
M7 + 4,5/50 + 4/80 + 4,5/150
"Mędrzec uczy się nawet od głupca, głupiec nie uczy się wcale"
Awatar użytkownika
Henry
-#

Post autor: Henry »

Do chemii się nada, ale mnie bardziej martwi ich wygląd - nie włożył bym do tego odbitki emulsją do dołu. Jak już chcesz to kup, ale wyłóż je grubą folią (ewentualnie możesz położyć jakieś listewki żeby nie było zbyt gładko i potem było łatwiej wyjmować odbitki które opadną na dno). Przy okazji wkładając klocki do środka pod folię będziesz mógł zmniejszyć ich wielkość i zaoszczędzić na ilości chemii.
Awatar użytkownika
technik219
-#

Post autor: technik219 »

Henry pisze:nie włożył bym do tego odbitki emulsją do dołu.
Przecież to nie jest klepane młotkiem tylko wypraska. Dno jest nierówne, ale nie widzę tam zadziorów.
Lux mea lex
Awatar użytkownika
Henry
-#

Post autor: Henry »

Nie widać, może nie ma, może się pojawią jak będzie wstawiał jedna w drugą albo czymś stuknie a może nie, może dociśnie szczypcami i wgniecie papier... po co ryzykować.
ODPOWIEDZ