Od 2 lat sobie mówię, że zrobię sobie sam; nawet wymyśliłem jakiś projekt, obejrzałem materiały… Na tym się skończyło. Oficjalnie się przyznaję, że się do tego nie zbiorę w przewidywalnym czasie

Moderatorzy: rbit9n, zladygin, Michał Kowalski, Jerzy
Do płukania świetnie nadają się kosze Flex - ale te największe pozwalały obrabiać arkusze 18x24 cm (na zdjęciu mój kosz w formacie 13x18 cm).
Tak używałem w pracy takiego pionowego patersona do formatu 24x30 i mam również swojego. W pracy był to egzemplarz w pełni sprawny, co w przypadku tych płuczek podobno nie jest takie oczywisteVitlich pisze: ↑28 kwie 2024, 19:53 Wszelkie płuczki typy Nova są za drogie, stąd pytanie, czy ktoś z Was ma doświadczenie z tą koszową płuczką Patersona (pionową, nie na bazie kuwety), i jeśli tak, to jakie? W obliczu lenistwa i chorych cen innych płuczek chyba nie mam zbytnio innego wyboru, czy może ktoś coś wie o innych pionowych płuczkach (do 30x40) w podobnej cenie?
Nie wiem jak wyglądają elementy drukowane po obróbce w acetonie, ale błyszczące powierzchnie i ślady na krawędziach są takie same jak na elementach wycinanych laserowo z czarnego akrylu.