Pieniądze od nieznajomego!!!
Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski
Pieniądze od nieznajomego!!!
Witajcie!
Dostałem dziś przekaz pocztowy na 60zł. Niby nic w tym dziwnego, gdyby nie to, że ja nic nie sprzedawałem i nie spodziewałem się, że dostanę jakieś pieniądze. Przekaz jest na kwotę 60zł, dostałem go od p. Janusza Staszewskiego z Lublina, czy to przypadkiem nie ktoś z was? ;)
Pasuje imię, nazwisko, adres, więc to raczej nie dowcip. Swojego adresu raczej nie podaję i nie znam żadnego pana Janusza Staszewskiego.
Co mam zrobić? Pieniądze chyba odeślę do nadawcy, wyślę też list na ten adres z zapytaniem o cel tego przekazu. Pomóżcie, zupełnie nie wiem, co w tej sytuacji robić!
Dostałem dziś przekaz pocztowy na 60zł. Niby nic w tym dziwnego, gdyby nie to, że ja nic nie sprzedawałem i nie spodziewałem się, że dostanę jakieś pieniądze. Przekaz jest na kwotę 60zł, dostałem go od p. Janusza Staszewskiego z Lublina, czy to przypadkiem nie ktoś z was? ;)
Pasuje imię, nazwisko, adres, więc to raczej nie dowcip. Swojego adresu raczej nie podaję i nie znam żadnego pana Janusza Staszewskiego.
Co mam zrobić? Pieniądze chyba odeślę do nadawcy, wyślę też list na ten adres z zapytaniem o cel tego przekazu. Pomóżcie, zupełnie nie wiem, co w tej sytuacji robić!
Fikumiku, Wcale nie śmieszne. Oczywiście awanturę w domu już miałem (ech, ta niepełnoletniość), matka wpadła w panikę, na szczęście sprawa się wyjaśniła, okazało się, że facet, który podarował mi koreks się pomylił i wysłał do mnie przekaz. Łaskawie mnie rodzice przeprosili za pochopne wydawanie wniosków. Ech :/
Johnego Walkera nie wypiję, z wyżej wymienionego powodu. Znaczy się...
Johnego Walkera nie wypiję, z wyżej wymienionego powodu. Znaczy się...

po co zaraz taki bimber kupować, nie lepiej dwie finlandie ?Fikumiku pisze:za te 60 zl kup Johnego Walkera i odeslij list z propozycja wspolnego oproznienia butelki:P
a tak poważnie. w treści przelewu internetowego, lub na kwicie z poczty powinno być napisane coś więcej o wspaniałym darczyńcy, można by zapytać.
nord, Przekaz niestety był pocztowy. Bardzo śmieszna sytuacja z tego wyszła.
Koreks dostałem za darmo (a był to koreks ŁOMO do wołania filmów 8 i 16mm), a żona wspaniałego darczyńcy domagała się pieniędzy. Więc ten poprosił swojego brata, żeby wysłał mu 60zł, jako nadawcę wpisując mnie. Brat się pomylił, a pieniądze, zamiast trafić do pana od koreksu trafiły do mnie. Cóż ;) Na szczęscie sprawa została już wyjaśniona.
Poprawiłem Piotrze, roztrzepany jestem :)
Koreks dostałem za darmo (a był to koreks ŁOMO do wołania filmów 8 i 16mm), a żona wspaniałego darczyńcy domagała się pieniędzy. Więc ten poprosił swojego brata, żeby wysłał mu 60zł, jako nadawcę wpisując mnie. Brat się pomylił, a pieniądze, zamiast trafić do pana od koreksu trafiły do mnie. Cóż ;) Na szczęscie sprawa została już wyjaśniona.
Poprawiłem Piotrze, roztrzepany jestem :)
Ostatnio zmieniony 10 lut 2014, 19:29 przez UIMP, łącznie zmieniany 1 raz.
z tego co napisałeś, to brat się nie pomylił. miał Ciebie wpisać jako adresata i wpisał. :DUIMP pisze:Więc ten poprosił swojego brata, żeby wysłał mu 60zł, jako adresata wpisując mnie. Brat się pomylił,
Ostatnio zmieniony 10 lut 2014, 18:56 przez rbit9n, łącznie zmieniany 1 raz.
"Cítíte to? Cítíte to? Fenidon, synku. Nic jinýho na světě takhle nevoní. Zbožňuju vůni fenidonu po ránu."
Podplukovník William "Bill" Kilgore
zemsta toxycznego fotomutanta flickr
Żony, Matki, Kochanki.
"Cítíte to? Cítíte to? Fenidon, synku. Nic jinýho na světě takhle nevoní. Zbožňuju vůni fenidonu po ránu."
- technik219
- -#
Panowie, jako starzy wyjadacze, tfu... wypijacze
nie demoralizujcie młodego kolegi tym instruktażem, przepisy można wysyłać na PW
(ja też poproszę
)

Ło matko...taka zawsze stanie na drodze prawdziwej męskiej przyjaźni, teraz przynajmniej będzie zadowolona, bo naprawdę dostanie od Ciebie przekaz...UIMP pisze:...żona wspaniałego darczyńcy domagała się pieniędzy.