Do tak dużych materiałów nada się już z całkiem przyzwoitym skutkiem Plustek ST64+
Jego wielka zaleta jest taka, że cena jest 'chrześcijańska' w stosunku do wcześniej proponowanych 'vałek' epsona
Dzięki za podpowiedzi. A czym się różni Epson V700 od V750. Chodzi mi raczej o takie opinie od użytkowników, a nie ze specyfikacji ze strony www. Tak bardziej życiowo...
o tym nigdy nie słyszałem Plustek ST64+ , zaraz poszperam i zobaczę czego jest wart :)
pugita pisze:Dzięki za podpowiedzi. A czym się różni Epson V700 od V750. Chodzi mi raczej o takie opinie od użytkowników, a nie ze specyfikacji ze strony www. Tak bardziej życiowo...
życiowo to oprogramowaniem (do V750 dawali pełną wersję SilverFasta); i być może (ale nie jestem pewien) szkłem do skanowania na mokro w cenie; teoretycznie mogłaby być różnica kontrastu (dzięki warstwom przeciwodblaskowym na szkle), ale w praktyce są większe rozbieżności między egzemplarzami niż modelami.
Również spotkałem się z Epsonem i szczerzę mogę go polecić :) Jednak jestem amatorem i dopiero w tej branży się uczę także daje innym się wypowiedzieć coś więcej.