Co to jest?
Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski
Co to jest?
Witajcie,
jestem w posiadaniu obiektywu, który chcę sprzedać ale nie mam pojęcia co to jest?
Nie znam też cyrylicy więc może ktoś rozszyfruje oznaczenia na obiektywie.
Z góry dziękuję.
jestem w posiadaniu obiektywu, który chcę sprzedać ale nie mam pojęcia co to jest?
Nie znam też cyrylicy więc może ktoś rozszyfruje oznaczenia na obiektywie.
Z góry dziękuję.
- technik219
- -#
Re: sultan
chcesz wbrew woli bliźnich robić im zdjęcia? no proszę cięnaveed01 pisze:Rozglądam się za jakąś spokojną, starą portretówką bo osoby z mojego najbliższego rodzinnego otoczenia uciekają gdy zbliżam się do nich z jakąś eLką albo nie daj boże Mamiyią. Szczególnie, osoby płci piękniejszej.

A jakie mocowanie, jaki budżet? Jeśli modelki takie strachliwe to chyba krótkie tele, albo Sonnara 180 sobie spraw.naveed01 pisze:Rozglądam się za jakąś spokojną, starą portretówką bo osoby z mojego najbliższego rodzinnego otoczenia uciekają gdy zbliżam się do nich z jakąś eLką albo nie daj boże Mamiyią. Szczególnie, osoby płci piękniejszej.
Jest nas dwóch takich.naveed01 pisze:Rozglądam się za jakąś spokojną, starą portretówką bo osoby z mojego najbliższego rodzinnego otoczenia uciekają gdy zbliżam się do nich z jakąś eLką albo nie daj boże Mamiyią. Szczególnie, osoby płci piękniejszej.
Kupiłem 60 letniego Tessara 50/2.8 ale na 2.8 żyleta. Rozważałem Soft Focus do RB ale pończocha na obiektyw zrobi to prawie tak samo.
Nadal poszukuję więc proszę dziel się doświadczeniami w tym temacie.
[ Dodano: Pon 10 Lis, 2014 ]
Jak tak robię na spotkaniach rodzinnych i po 10 latach starań najbardziej zrzędliwa kuzynka, powiedziała: wiesz fajnie, że tak nas zmuszałeś do tych zdjęć.nord pisze:chcesz wbrew woli bliźnich robić im zdjęcia? no proszę cięnaveed01 pisze:Rozglądam się za jakąś spokojną, starą portretówką bo osoby z mojego najbliższego rodzinnego otoczenia uciekają gdy zbliżam się do nich z jakąś eLką albo nie daj boże Mamiyią. Szczególnie, osoby płci piękniejszej.
[ Dodano: Pon 10 Lis, 2014 ]
Właśnie kupiłem Sonnara 180 i testowałem na rodzinnym weselu. Nie za bardzo jestem niezauważalny z taką tubą, ale plastyka na małym obrazku świetna. Plus waga ciężka, ale mnie to nie przeszkadza.wosk pisze:A jakie mocowanie, jaki budżet? Jeśli modelki takie strachliwe to chyba krótkie tele, albo Sonnara 180 sobie spraw.naveed01 pisze:Rozglądam się za jakąś spokojną, starą portretówką bo osoby z mojego najbliższego rodzinnego otoczenia uciekają gdy zbliżam się do nich z jakąś eLką albo nie daj boże Mamiyią. Szczególnie, osoby płci piękniejszej.
Teraz szukam do niego korpusu 6x6, bo wart także tego.
od 24x36 po 18x24 + szkiełko i oko
nie no, zmuszanie łącznie z łamaniem kości jest jak najbardziej pożądanemrek pisze:Jak tak robię na spotkaniach rodzinnych i po 10 latach starań najbardziej zrzędliwa kuzynka, powiedziała: wiesz fajnie, że tak nas zmuszałeś do tych zdjęć.

No ja "strzelać" nie kazałem. Kolega wosk wspomniał o Sonnarze 180 to się dzielę uwagami. W tłumie gości można próbować ale będą kadry ciasne i często nieostre. Podpowiem mój patent: przykręcam płytkę statywową do Sonnara i taka podkładka ładnie przenosi ciężar zestawu na dłoń. A palce mogą wygodnie operować od dołu pierścieniem ostrości i przysłony. I za tę płytkę można też nosić.nord pisze:nie no, zmuszanie łącznie z łamaniem kości jest jak najbardziej pożądanenatomiast jakoś nie toleruje "strzelania" z biodra, czy z za winkla.
od 24x36 po 18x24 + szkiełko i oko