Ile warto zapłacić waszym zdaniem (oczywiście subiektywnie) za ryzę papieru 18x24 RC Ilforda stałogradacyjny bez daty ważności lub przeterminowany, ale fabrycznie zamknięty?
Ryza czyli 500 sztuk?
Weź cenę nowego, pomnóż, żeby wyszło jak za 500 sztuk, odejmij od 20 do 50 lub więcej % za czas przeterminowania i będziesz wiedział :)
figureliusz pisze:Ryza czyli 500 sztuk?
Weź cenę nowego, pomnóż, żeby wyszło jak za 500 sztuk, odejmij od 20 do 50 lub więcej % za czas przeterminowania i będziesz wiedział :)
Ja bym zaproponował podzielenie zamiast pomnożenia to wyjdzie tanie.
Chodzi mi o 100szt, czasami na allegro trafia się taki papier za ok 50-60 zł a nawet drożej do 100zł, i zastanawiam się czy warto, gdyż to jest przeterminowany.
wydaje mi się, że warto. Jeśli nie jest przeterminowany więcej niż 10 lat. Z resztą- mam Fotonbrom którego termin się jeszcze za komuny skończył, i pracuje że aż miło.
filozof97 pisze:wydaje mi się, że warto. Jeśli nie jest przeterminowany więcej niż 10 lat. Z resztą- mam Fotonbrom którego termin się jeszcze za komuny skończył, i pracuje że aż miło.
Ale są też papiery Kodaka, na których po terminie wyskakują czasem dziwne wzorki. Więc na dwoje babka wróżyła :) Ja nie widziałem nigdy stałogradacyjnego Ilforda (ale też nie szukałem), sprawdź może kiedy był robiony...