torba na mamiye rb z osprzetem
Moderatorzy: rbit9n, zladygin, Michał Kowalski, Jerzy
torba na mamiye rb z osprzetem
witam, szukam torby na aparacik , pomóżcie
jeden mój Kolega Mariolę nosił w jakiejś przeogromnej torbie fomei. niestety nie pamiętam jaki model. może taki? http://eshop.fomei.com/cz/produkt/fomei ... oof-cover/
ja mam z kolei lowepro nova 5 aw, ale w niej na bank nie pomieścisz tego wszystkiego.
ja mam z kolei lowepro nova 5 aw, ale w niej na bank nie pomieścisz tego wszystkiego.
"Cítíte to? Cítíte to? Fenidon, synku. Nic jinýho na světě takhle nevoní. Zbožňuju vůni fenidonu po ránu."
Podplukovník William "Bill" Kilgore
zemsta toxycznego fotomutanta flickr
No to przetestowane. Torba Tamrac Pro 8. Zapakowałem do niej: RB67 z obiektywem i kasetą, trzy kasety, trzy szkła, światłomierz. Zostało miejsce na kilka filmów i filtry. Ogólnie ciasno. Chyba wybrałbym wyższy model, czyli Pro12, ale to już wielka krowa. Poniżej linki do zdjęć z testu:
Torba przed wyciągnięciem przegródek. Położyłem RB na wierzchu - możesz sobie oszacować wielkość torby. Zawsze wydawała mi się duża.. :)
Aparat, dwa szkła i kaseta. Kaseta jest obok aparatu, za przegródką. W bocznych kieszonkach są dwie kasety jeszcze.
Dołożone trzecie szkło i światłomierz. Jeden obiektyw na drugim.
Kieszeń boczna z kasetą. Takie kieszenie są po obydwu stronach torby.
W przedniej, dość dużej kieszeni mieszczą sie filtry, coś do pisania, i filmy pewnie też. Jest też kieszeń od wewnątrz klapy, i tam można włożyć filmy. Lampa błyskowa... ciężko będzie...
T.
Torba przed wyciągnięciem przegródek. Położyłem RB na wierzchu - możesz sobie oszacować wielkość torby. Zawsze wydawała mi się duża.. :)
Aparat, dwa szkła i kaseta. Kaseta jest obok aparatu, za przegródką. W bocznych kieszonkach są dwie kasety jeszcze.
Dołożone trzecie szkło i światłomierz. Jeden obiektyw na drugim.
Kieszeń boczna z kasetą. Takie kieszenie są po obydwu stronach torby.
W przedniej, dość dużej kieszeni mieszczą sie filtry, coś do pisania, i filmy pewnie też. Jest też kieszeń od wewnątrz klapy, i tam można włożyć filmy. Lampa błyskowa... ciężko będzie...
T.
myślę, że lowepro nova 5aw ma podobny gabaryt wewnątrz. w moim przypadku różnica jest taka, że bronica ec-tl zmieści się do niej pionowo, co nieco zwiększa możliwości spakowania pozostałych akcesoriów, przy czym nova5aw nie ma kieszeni bocznych.
"Cítíte to? Cítíte to? Fenidon, synku. Nic jinýho na světě takhle nevoní. Zbožňuju vůni fenidonu po ránu."
- noritsu-koki
- -#
- Kontakt:
Panowie, podobne pytanie na szybko, do użytkowników tego aparatu, tudzież innych osób kumatych w temacie.
Torbę potrzebuję na rb67.
Budżet: 200zł maks
Cel: coby się tam mamcia zmieściła i może z dwa słoiczki + zapasowa kaseta i co by się możliwie nie rozpruło po miesiącu, tylko chociaż tak po roku ;).
Jest li to w ogóle możliwe?
EDIT
A skoro to dział akcesoria, to czy ktoś wie, czym można zastąpić oryginalny pasek do rb? Trzeba pchać przez ebaya 200zł, czy są jakieś tańsze alternatywy?
Torbę potrzebuję na rb67.
Budżet: 200zł maks
Cel: coby się tam mamcia zmieściła i może z dwa słoiczki + zapasowa kaseta i co by się możliwie nie rozpruło po miesiącu, tylko chociaż tak po roku ;).
Jest li to w ogóle możliwe?
EDIT
A skoro to dział akcesoria, to czy ktoś wie, czym można zastąpić oryginalny pasek do rb? Trzeba pchać przez ebaya 200zł, czy są jakieś tańsze alternatywy?
Alternatywą jest monopod. Czasem tak noszę i używam RB.noritsu-koki pisze:A skoro to dział akcesoria, to czy ktoś wie, czym można zastąpić oryginalny pasek do rb? Trzeba pchać przez ebaya 200zł, czy są jakieś tańsze alternatywy?
Ewentualnie jeśli chcesz tylko do noszenia to jakiś reporter strap przykręcony do gniazda statywowego. Ale tylko z kominkiem bo pryzmat noszony do góry nogami mógłby się wyrwać.
od 24x36 po 18x24 + szkiełko i oko