mam problemy psychiczne bo wszystko co mialem zainwestowalem w sprzet analogowy...i teraz przesladuje mnie mysl, ze za 3-5 lat ustanie produkcja filmow czy papierow i bedzie tragedia...takie miejsca podnosza mnie na duchu
ja w materialy zaopatrywalem sie tutaj:
photografica.dk
tez miejsce jak z nieba
ha! ale ceny zabijają. Za jakąś fajną muzę na winylku trzeba mnóstwo kasy wydać. Jakis czas temu udało mi się nawet kupić czarnego Ege Bamyasi CAN za rozsądny pieniądz ale to takie pojedyńcze okazje.
A wracając do fotograficznych tematów: nie znikną ale ceny spowodują, że niedługo będzie to hobby tylko dla gruboportfelastych !!! Popatrzmy co to się porobiło chociażby z cenami negatywów (pomijając Rollei Retro).
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez Coil, łącznie zmieniany 1 raz.
jeszcze nie jest tak zle ;)
tak mnie naszlo z okazji dyskusji o filmach ferrania (na jednej z grup) zeby poszukac taniego negatywu bw. no i wyczailem gp3 z chin po $1.83 (w paczkach po 50 szt), wysylka free...
ale nie wzialem pod uwage cla i podatku... a, po zsumowaniu to juz tak rozowo nie wygladalo.
no, zakladam, ze jak nawet juz sie dramat zacznie to i tak przez pare lat bedzie tylu klientow zeby sie chociaz jeden producent utrzymal...
a gdyby nadszedl dzien w ktorym zakoncza produkcje trixa to bym ryczal jak dziecko...