Akcja "Odbitka pod choinkę"

Czyli Korex po godzinach w ciemni ;)

Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski

Leszeg
-#
Kontakt:

Post autor: Leszeg »

Nie doczytałeś , bo nie ma określonego tematu. Robisz to co czujesz , że robisz dobrze.
podolsky
-#
Kontakt:

Post autor: podolsky »

no i super, fajnie by tez bylo ustalic mniej wiecej jakiej wartosci znaczki maja sie znalezc w paczce :)
Arnold
-#

Post autor: Arnold »

Też chcę gumę
Fikumiku
-#
Kontakt:

Post autor: Fikumiku »

Napiszę w niedziele dokładnie ile mam gumek na zbyciu:P

Mam 9 gum na zbyciu. I raczej już nic więcej nie zrobię. w tym roku.
Maluje bez farb.

http://niewdana.pl/
Leszeg
-#
Kontakt:

Pierwszy orzeł wylądował (na znaczku pocztowym jest sympatyczny orzełek) po długim locie z zielonej wyspy. Oby tak dalej. ;-)
Arnold
-#

Jak ze znaczkami? ile wysłać i na jaki adres?
Anzelm
-#

Post autor: Anzelm »

Dołączam się do zapytania.
rybka
-#

Post autor: rybka »

Jesli chodzi o Zielona Wyspe - o nr. kota ew. p.pala prosze grzecznie Mikolaja ( bo odpowiednimi znaczkami niestety nie dysponuje ... ) .
Leszeg
-#
Kontakt:

No i zaczął u mnie padać śnieg. Czas pogonić akcję. Adres podam na PW. Dzisiaj zważyłem kopertę z 15 barytami 24x30 i dwoma kartonami usztywniającymi. Wyszło troszkę ponad 1/2 kg. Liczę że listy będą mieściały się w przedziale od 500 do 1000gramów. Dla listu poleconego priorytetowego o tej wadze koszt znaczków wyniesie 9 zł.
Koszty przesyłki na zieloną wyspę sprawdzę później, tutaj sie nie spieszy - i tak nie prześlesz mi znaczków ;-)
Pozdrawiam Mikołaj
PS Przypominam o sygnowaniu i numerowaniu odbitek.
Arnold
-#

Leszeg
-#
Kontakt:

Dotarły dwie kolejne przesyłki. Oj korci by otworzyć, oj korci ;-)
Leszeg
-#
Kontakt:

Witam! Dzisiaj zaczynam z Sebostkiem rozpakowywać przesyłki i sortować. Przyszło 9 przesyłek , do tego dochodzą zdjęcia moje i Sebostka czyli mamy 11 kompletów. W drodze jest kurier z Gdańska, a wkrótce nadany będzie jeszcze jeden spóźnialski. Będziemy mieć więc 13 kompletów. Brakuje mi jeszcze 3 sztuk. Ponieważ przesyłki nie zostały jeszcze otwarte i znam co niektórych tylko z nicka nie wiem kogo mam poganiać. Spóźnialskich proszę o sprężenie się! Jeszcze jest szansa by przesyłki dotarły pod choinkę, ale jak tak dalej pójdzie, to coniektórzy będą musieli konwertować się szybko na prawosławie by prezent traktować jako choinkowy :-( .
Pozdrawiam Mikołaj
podolsky
-#
Kontakt:

Post autor: podolsky »

no u mnie pozostaje bic sie w piers i miec nadzieje ze uda sie wyslac zdjecia w ten piatek ....
rybka
-#

Post autor: rybka »

...123.. rozpoczynam konwersje ... a myslalem , ze to ja bede ostatni . Pozdrawiam .
Leszeg
-#
Kontakt:

Powoli nachodzi mnie nastrój świąteczny , a że siedzę sobie w pracy , to i mam chwilę czasu na podsumowanie akcji. Wszystkie paczki zostały wysłane , a jak mi doniesiono przynajmniej jedna dotarła i zapewne leży już pod choinką…
Rybka był pierwszym , który przesłał swoje świetne baryty , ale chyba z racji odległości otrzyma je ostatni… Czekałem tak długo z wysyłką gdyż liczyłem na udział niemal wszystkich zdeklarowanych osób. Dodam tylko, że dwóch spóźnialskich dało bardzo dobre prace i warto było czekać.
Do akcji zgłosiło się w sumie 16 osób ( włączając w tą liczbę Fikumiku) ale ostatecznie swoje prace przygotowało tylko 12 osób. Niestety 4 osoby nie dopisały z różnych przyczyn . Dwie osoby jakoś się tłumaczyły , jeden kolega miał wysłać kurierem po przylocie z Londka , ale chyba utknął na lotnisku , gdyż kontakt z nim urwał się okresie gdy zaczęto pokazywać tłumy koczujące na Heathrow… Od jednej osoby nie mam żadnej wiadomości , ale chyba żyje , bo czego dowodem są posty na forum …
Konsekwencją redukcji liczby uczestników akcji jest zwrot części własnych dobitek. Aby sprawiedliwości stało się zadość osoby, które wycofały się z akcji otrzymują RÓZGĘ :-? .
Trochę było problemów z przepakowywaniem , gdyż jeden z kolegów dał zdęcia w nieco większym formacie i nie dało się przepakować w opakowania jakie otrzymałem od pozostałych uczestników. Przy okazji o mało co nie zostałem eksmitowany z domu , gdyż zamiast sprzątać przed świętami ciąłem kartony do usztywniania przesyłek… Przy okazji zbuntowała się moja Śnieżynka i przez to paczki nie są jakoś odświętnie zapakowane, raczej tak siermiężnie , ale sztywno i bezpiecznie. Tak , tak Costa , to o Tobie mowa, to przez Ciebie musiałem się męczyć . Ratuje Cię tylko dobre zdjęcie jakie przesłałeś (spodobało się mojemu Kubusiowi , który od razu odgadał gdzie było zrobione) oraz piwo jaki mi postawisz na najbliższym plenerze.
Mam prośbę o potwierdzenie nadejścia przesyłek.
Mikołaj
ODPOWIEDZ