Fomapan 100 w 510pyro. Brak barwienia.

Ciemnia fotograficzna - Wszystko o procesie wywoływania negatywów czarno-białych

Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski

Vicevers
-#

Post autor: Vicevers »

LD pisze: 13 mar 2025, 09:53
Tomasz. pisze: 13 mar 2025, 06:49 I oby tak pozostało. Gorzej jak z czasem wszyscy zaczną wydziwiać. :/
Spytałem, zachwalaną na forum że ma czystą pirokatechinę, firmę Merck i wywiązał się taki wątek:

Ja: Chciałem spytać o dostępność pirokatechiny u Was, czystość oraz cenę.
Merck: Poproszę o podanie nr NIP firmy. Dziękuję
Ja: Jak będę zamawiał u Was to podam wszystkie dane. Na razie prosiłem o podanie: dostępności, czystości i ceny.
W ogóle nie rozumiem takiej prośby przed zakupem towaru.
Merck: Potrzebuję NIP aby przydzielić Pana pytanie właściwej osobie. Bez tego niestety nie udzielimy odpowiedzi.

I co koledzy na to? Nie chcą nawet udzielić informacji bez podania NIP-u. Nie chcą mi podać ceny to zamówię jak do tej pory w Atynie
a oni nic nie zarobią u mnie.
Rozporządzenie o bezpieczeństwie produktów: https://eur-lex.europa.eu/legal-content ... um:4670517
przy sprzedaży konsumentom jest trochę nowych obowiązków i wysokie kary za ...
aka
-#

Post autor: aka »

Vicevers pisze: 15 mar 2025, 11:59 Rozporządzenie o bezpieczeństwie produktów
Taki kwiatki wspólnotowe w tym rozporządzeniu:
"
Produkt uznany za niebezpieczny w jednym państwie członkowskim UE jest uważany za niebezpieczny we wszystkich innych państwach członkowskich.
"
"Odwrócone" veto ;-)
PPaweł
-#

Post autor: PPaweł »

Nawet nie odwrócone, tylko całkiem proste - jeden kraj wetuje chlorek sodu, nigdzie nie można kupić chlorku sodu. Ogólnie rzecz biorąc przy otwartych granicach ma to sens, no ale w szczegółach wychodzi jak wychodzi.
Awatar użytkownika
rbit9n
-# jr admin
Kontakt:

Post autor: rbit9n »

Tomasz. pisze:
aka pisze: 12 lut 2025, 07:54 Nie ma to jak "zrób to sam" byle było z czego. Jeden ze sprzedawców, ten o dobrej reputacji, sprzedaje pirokatechinę i hydrochinon tylko dla firm. To kiepsko wróży na przyszłość.
ten sam sprzedawca sprzedaje boraks "tylko dla firm", to się robi nieśmieszne...
https://allegro.pl/oferta/boraks-dekahy ... 5859567112
sprzedaje też, nie dla firm,tylko 4 zł drożej: https://allegro.pl/oferta/borax-do-pran ... 3962129359.
"Cítíte to? Cítíte to? Fenidon, synku. Nic jinýho na světě takhle nevoní. Zbožňuju vůni fenidonu po ránu."
Podplukovník William "Bill" Kilgore

zemsta toxycznego fotomutanta flickr
Awatar użytkownika
Spektrum
-#

Post autor: Spektrum »

Ja w tej ofercie też widzę zastrzeżenie że "tylko dla firm"...
Załączniki
Screenshot 2025-04-21 at 20-34-17 Borax do Prania Borax Boraks Czysty 1kg Biomus.jpg
Awatar użytkownika
rbit9n
-# jr admin
Kontakt:

Post autor: rbit9n »

faktycznie, nie doskrolowałem na komórce tak daleko, nisko. ale, są inni sprzedający,od których nawet kupowałem, którzy mają taniej i bez ograniczeń.
"Cítíte to? Cítíte to? Fenidon, synku. Nic jinýho na světě takhle nevoní. Zbožňuju vůni fenidonu po ránu."
Podplukovník William "Bill" Kilgore

zemsta toxycznego fotomutanta flickr
ODPOWIEDZ