Fomapan 100 w 510pyro. Brak barwienia.

Ciemnia fotograficzna - Wszystko o procesie wywoływania negatywów czarno-białych

Moderatorzy: rbit9n, zladygin, Michał Kowalski, Jerzy

Vicevers
-#

Post autor: Vicevers »

LD pisze: 13 mar 2025, 09:53
Tomasz. pisze: 13 mar 2025, 06:49 I oby tak pozostało. Gorzej jak z czasem wszyscy zaczną wydziwiać. :/
Spytałem, zachwalaną na forum że ma czystą pirokatechinę, firmę Merck i wywiązał się taki wątek:

Ja: Chciałem spytać o dostępność pirokatechiny u Was, czystość oraz cenę.
Merck: Poproszę o podanie nr NIP firmy. Dziękuję
Ja: Jak będę zamawiał u Was to podam wszystkie dane. Na razie prosiłem o podanie: dostępności, czystości i ceny.
W ogóle nie rozumiem takiej prośby przed zakupem towaru.
Merck: Potrzebuję NIP aby przydzielić Pana pytanie właściwej osobie. Bez tego niestety nie udzielimy odpowiedzi.

I co koledzy na to? Nie chcą nawet udzielić informacji bez podania NIP-u. Nie chcą mi podać ceny to zamówię jak do tej pory w Atynie
a oni nic nie zarobią u mnie.
Rozporządzenie o bezpieczeństwie produktów: https://eur-lex.europa.eu/legal-content ... um:4670517
przy sprzedaży konsumentom jest trochę nowych obowiązków i wysokie kary za ...
aka
-#

Post autor: aka »

Vicevers pisze: 15 mar 2025, 11:59 Rozporządzenie o bezpieczeństwie produktów
Taki kwiatki wspólnotowe w tym rozporządzeniu:
"
Produkt uznany za niebezpieczny w jednym państwie członkowskim UE jest uważany za niebezpieczny we wszystkich innych państwach członkowskich.
"
"Odwrócone" veto ;-)
PPaweł
-#

Post autor: PPaweł »

Nawet nie odwrócone, tylko całkiem proste - jeden kraj wetuje chlorek sodu, nigdzie nie można kupić chlorku sodu. Ogólnie rzecz biorąc przy otwartych granicach ma to sens, no ale w szczegółach wychodzi jak wychodzi.
Awatar użytkownika
rbit9n
-# jr admin
Kontakt:

Post autor: rbit9n »

Tomasz. pisze:
aka pisze: 12 lut 2025, 07:54 Nie ma to jak "zrób to sam" byle było z czego. Jeden ze sprzedawców, ten o dobrej reputacji, sprzedaje pirokatechinę i hydrochinon tylko dla firm. To kiepsko wróży na przyszłość.
ten sam sprzedawca sprzedaje boraks "tylko dla firm", to się robi nieśmieszne...
https://allegro.pl/oferta/boraks-dekahy ... 5859567112
sprzedaje też, nie dla firm,tylko 4 zł drożej: https://allegro.pl/oferta/borax-do-pran ... 3962129359.
"Cítíte to? Cítíte to? Fenidon, synku. Nic jinýho na světě takhle nevoní. Zbožňuju vůni fenidonu po ránu."
Podplukovník William "Bill" Kilgore

zemsta toxycznego fotomutanta flickr
Spektrum
-#

Post autor: Spektrum »

Ja w tej ofercie też widzę zastrzeżenie że "tylko dla firm"...
Załączniki
Screenshot 2025-04-21 at 20-34-17 Borax do Prania Borax Boraks Czysty 1kg Biomus.jpg
Awatar użytkownika
rbit9n
-# jr admin
Kontakt:

Post autor: rbit9n »

faktycznie, nie doskrolowałem na komórce tak daleko, nisko. ale, są inni sprzedający,od których nawet kupowałem, którzy mają taniej i bez ograniczeń.
"Cítíte to? Cítíte to? Fenidon, synku. Nic jinýho na světě takhle nevoní. Zbožňuju vůni fenidonu po ránu."
Podplukovník William "Bill" Kilgore

zemsta toxycznego fotomutanta flickr
ODPOWIEDZ