Analog dla drobnej dziewczyny :-)
Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski
- panbulimia
- -#
- morotegari
- -#
Jak ma być mały i lekki to proponuję Nikon FG-20. 446 gramów waży mój egzemplarz z bateriami.
Do tego naleśnik 50/1.8 E i lepiej nie widzę.
Do tego naleśnik 50/1.8 E i lepiej nie widzę.
Ostatnio zmieniony 22 lut 2012, 19:51 przez enthropia, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam, Bartek.
- panbulimia
- -#
enthropia, Cena, cena :D
Szkiełko widzę na allegro za 200 zł. ale body to nigdzie nie widzę :D
Szkiełko widzę na allegro za 200 zł. ale body to nigdzie nie widzę :D
Ostatnio zmieniony 22 lut 2012, 20:34 przez panbulimia, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam! Pierwsza moja wizyta na forum, pozwolę sobie dodać swoje 3 grosze ;)
Miałem podobny problem - targanie ciężkiego Zenita (z rozregulowanymi czasami) mi nie pasowało. Zawsze zabieram ze sobą cyfrę, a analoga jako dodatek (bo to zawodny kloc) - postanowiłem więc kupić lżejsze i bardziej nowoczesne body, z AF. Wybór padł na Minoltę Dynax 4. Aktualnie czekam na paczkę, ale sporo poczytałem i aparat waży delikatnie ponad 300g. Zbliżonym, nieco lepszym modelem jest Dynax 5, ale różnice są minimalne. Jeśli aparat ma mieć AF, to moim zdaniem Minolta jest świetnym wyborem.
Miałem podobny problem - targanie ciężkiego Zenita (z rozregulowanymi czasami) mi nie pasowało. Zawsze zabieram ze sobą cyfrę, a analoga jako dodatek (bo to zawodny kloc) - postanowiłem więc kupić lżejsze i bardziej nowoczesne body, z AF. Wybór padł na Minoltę Dynax 4. Aktualnie czekam na paczkę, ale sporo poczytałem i aparat waży delikatnie ponad 300g. Zbliżonym, nieco lepszym modelem jest Dynax 5, ale różnice są minimalne. Jeśli aparat ma mieć AF, to moim zdaniem Minolta jest świetnym wyborem.
panbulimia, no to inaczej nie będzie.
50mm w Nikonie można kupić poniżej 200 zł, FG-20 za 100-150 zł.
Komplet sprzedał się niedawno za 250 zł na alledrogo.
Nie wiem czy jakikolwiek aparat systemowy z przyzwoitym obiektywem wyjdzie taniej, czy to wspomniany OM, czy X-700 tym bardziej.
Edit: OM-4 z kit-zoomem i lampką widzę na alledrogo w zakończonych za 450(!) zł.
50mm w Nikonie można kupić poniżej 200 zł, FG-20 za 100-150 zł.
Komplet sprzedał się niedawno za 250 zł na alledrogo.
Nie wiem czy jakikolwiek aparat systemowy z przyzwoitym obiektywem wyjdzie taniej, czy to wspomniany OM, czy X-700 tym bardziej.
Edit: OM-4 z kit-zoomem i lampką widzę na alledrogo w zakończonych za 450(!) zł.
Ostatnio zmieniony 22 lut 2012, 21:33 przez enthropia, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam, Bartek.
- panbulimia
- -#
- panbulimia
- -#
I chyba będzie korzystać w końcu z mojego OM1n. Założyłem temat z zamiarem wyboru do zakupu, w czasie tematu zmieniła zdanie 2 razy a na sam koniec wyszło to co proponowałem zanim założyłem w ogóle ten temat... Ah te kobiety!
Dałem jej olka i powiedziałem, że pożyczam na czas nieokreślony, a jeśli za mnie wyjdzie to przejdzie na jej własność 

Ostatnio zmieniony 24 lut 2012, 22:10 przez Rob, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- -#