Od Anareta do Rodagona
Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski
Przy obecnych cenach dobrych szkiel, ja bym sie nie zastanawial nawet chwili. Im lepszy obiektyw, tym latwiej skupic sie na odbitce. Obiektyw staje sie pewnym elementem constans, o ktorym w ogole nie trzeba myslec w kontekscie ccalego procesu. Im wiecej takich constansow w calym procesie, tym latwiejsza praca. Warto na to poswiecic te stowke, czy dwie, bo za tyle mozna SPOKOJNIE kupic nikkory czu rodagony na ebayu.
Co znaczy "schowane gleboko"?Jerzy pisze:80 i 50 też, ale schowane głęboko - dużo gorzej są zrobione.
Z gory przepraszam, malo spalem...
Chyba stowke czy dwie ale w euro :( Z cen zakonczonych aukcji wynika, ze Componony i Rodagony nizej raczej nie schodza...dzerry pisze:Przy obecnych cenach dobrych szkiel(...)Warto na to poswiecic te stowke, czy dwie, bo za tyle mozna SPOKOJNIE kupic nikkory czu rodagony na ebayu.
--
Maciek
Maciek
Mój pierwszy post na forum, witam wszystkich:)
Właśnie zainspirowany tym wątkiem i niektórymi wypowiedziami o sprawdzonym już sprzęcie, wylicytowałem przed kilkoma chwilami na niemieckim ebay'u 80 Rodagona za 37 Euro w "sehr gut zustand"...więc da się nawet w grudniu przed świetami. Wniosek taki, że trzeba próbować...
ok...no musiałem się też pochwalić
(mam nadzieję, że zauważę różnicę do anareta w jakości)
Chyba stowke czy dwie ale w euro :( Z cen zakonczonych aukcji wynika, ze Componony i Rodagony nizej raczej nie schodza...
Właśnie zainspirowany tym wątkiem i niektórymi wypowiedziami o sprawdzonym już sprzęcie, wylicytowałem przed kilkoma chwilami na niemieckim ebay'u 80 Rodagona za 37 Euro w "sehr gut zustand"...więc da się nawet w grudniu przed świetami. Wniosek taki, że trzeba próbować...
ok...no musiałem się też pochwalić

Vulcania, Neptunia, Oceania...
Witam !Nie demonizujmy eBay'a w przeciwienstwie do Alle... , ceny ( przynajmniej na brytyjskim ) nie sa odstraszajace . Dzisiaj widzialem Laboratora 900 z nikkorem 2,8/50 w dobrym stanie za ok. 400 PLN .
Co do optyki , Neonon 2,8/50 Dursta w stanie perfekt , nie poszedl za 25 funciakow .
Dla oszczednych - dosc czesto na darmowych /smieciowych stronach mozna znalezc ogloszenie typu "oddam w dobre rece - warunek - odbior osobisty " .Sam ostatnio oddalem w "dobre rece " Dursta 601 z Fujinonem 3,5/50 ...
Pozdrawiam !
Co do optyki , Neonon 2,8/50 Dursta w stanie perfekt , nie poszedl za 25 funciakow .
Dla oszczednych - dosc czesto na darmowych /smieciowych stronach mozna znalezc ogloszenie typu "oddam w dobre rece - warunek - odbior osobisty " .Sam ostatnio oddalem w "dobre rece " Dursta 601 z Fujinonem 3,5/50 ...
Pozdrawiam !
ten powiększalnik waży dobre 50kg, jeśli nie ma się innych możliwości, to przesłka do PL kosztowałaby majątekrybka pisze:Witam !Nie demonizujmy eBay'a w przeciwienstwie do Alle... , ceny ( przynajmniej na brytyjskim ) nie sa odstraszajace . Dzisiaj widzialem Laboratora 900 z nikkorem 2,8/50 w dobrym stanie za ok. 400 PLN .
-
- -#
- Kontakt:
Cena 1 kg przeslanego do Polski poprzez kuriera ( wykluczam lokalne poczty ) , gdzie kurier przyjezdza pod drzwi oscyluje w gr. 1,5 EU . Bywa taniej , ostatnio przesylalem skrzynie z przekladnia do Volvo Penta - Saildrive , jakies 45 kg w drewnianej skrzyni , za 60 EU . Dotarla cala i zdrowa .
Dadan Mafak'u - Laboratora 900 z dwoma "sznajderami " krecilem bez AF , wiec moze i z Nikorem pojedzie , nie wiem , ja amator prosze Panow jestem ...
Najwiekszy problem z zakupem powiekszalnika jest w tym magicznym " odbiorze osobistym " - malo komu chce sie ruszyc 4litery za miasto . Pomieniony Laborator byl akurat tylko w takiej opcji , w dodatku w Anglii .
Co nie przeszkadza zagladac , sledzic , ect. To kosztuje "jedynie" czas .
Pozdrawiam !
Dadan Mafak'u - Laboratora 900 z dwoma "sznajderami " krecilem bez AF , wiec moze i z Nikorem pojedzie , nie wiem , ja amator prosze Panow jestem ...
Najwiekszy problem z zakupem powiekszalnika jest w tym magicznym " odbiorze osobistym " - malo komu chce sie ruszyc 4litery za miasto . Pomieniony Laborator byl akurat tylko w takiej opcji , w dodatku w Anglii .
Co nie przeszkadza zagladac , sledzic , ect. To kosztuje "jedynie" czas .
Pozdrawiam !