Od Anareta do Rodagona
Moderatorzy: rbit9n, Michał Kowalski, Jerzy, zladygin
Przy obecnych cenach dobrych szkiel, ja bym sie nie zastanawial nawet chwili. Im lepszy obiektyw, tym latwiej skupic sie na odbitce. Obiektyw staje sie pewnym elementem constans, o ktorym w ogole nie trzeba myslec w kontekscie ccalego procesu. Im wiecej takich constansow w calym procesie, tym latwiejsza praca. Warto na to poswiecic te stowke, czy dwie, bo za tyle mozna SPOKOJNIE kupic nikkory czu rodagony na ebayu.
Co znaczy "schowane gleboko"?Jerzy pisze:80 i 50 też, ale schowane głęboko - dużo gorzej są zrobione.
Z gory przepraszam, malo spalem...
Chyba stowke czy dwie ale w euro :( Z cen zakonczonych aukcji wynika, ze Componony i Rodagony nizej raczej nie schodza...dzerry pisze:Przy obecnych cenach dobrych szkiel(...)Warto na to poswiecic te stowke, czy dwie, bo za tyle mozna SPOKOJNIE kupic nikkory czu rodagony na ebayu.
--
Maciek
Maciek
Mój pierwszy post na forum, witam wszystkich:)
Właśnie zainspirowany tym wątkiem i niektórymi wypowiedziami o sprawdzonym już sprzęcie, wylicytowałem przed kilkoma chwilami na niemieckim ebay'u 80 Rodagona za 37 Euro w "sehr gut zustand"...więc da się nawet w grudniu przed świetami. Wniosek taki, że trzeba próbować...
ok...no musiałem się też pochwalić
(mam nadzieję, że zauważę różnicę do anareta w jakości)
Chyba stowke czy dwie ale w euro :( Z cen zakonczonych aukcji wynika, ze Componony i Rodagony nizej raczej nie schodza...
Właśnie zainspirowany tym wątkiem i niektórymi wypowiedziami o sprawdzonym już sprzęcie, wylicytowałem przed kilkoma chwilami na niemieckim ebay'u 80 Rodagona za 37 Euro w "sehr gut zustand"...więc da się nawet w grudniu przed świetami. Wniosek taki, że trzeba próbować...
ok...no musiałem się też pochwalić

Vulcania, Neptunia, Oceania...
Witam !Nie demonizujmy eBay'a w przeciwienstwie do Alle... , ceny ( przynajmniej na brytyjskim ) nie sa odstraszajace . Dzisiaj widzialem Laboratora 900 z nikkorem 2,8/50 w dobrym stanie za ok. 400 PLN .
Co do optyki , Neonon 2,8/50 Dursta w stanie perfekt , nie poszedl za 25 funciakow .
Dla oszczednych - dosc czesto na darmowych /smieciowych stronach mozna znalezc ogloszenie typu "oddam w dobre rece - warunek - odbior osobisty " .Sam ostatnio oddalem w "dobre rece " Dursta 601 z Fujinonem 3,5/50 ...
Pozdrawiam !
Co do optyki , Neonon 2,8/50 Dursta w stanie perfekt , nie poszedl za 25 funciakow .
Dla oszczednych - dosc czesto na darmowych /smieciowych stronach mozna znalezc ogloszenie typu "oddam w dobre rece - warunek - odbior osobisty " .Sam ostatnio oddalem w "dobre rece " Dursta 601 z Fujinonem 3,5/50 ...
Pozdrawiam !
ten powiększalnik waży dobre 50kg, jeśli nie ma się innych możliwości, to przesłka do PL kosztowałaby majątekrybka pisze:Witam !Nie demonizujmy eBay'a w przeciwienstwie do Alle... , ceny ( przynajmniej na brytyjskim ) nie sa odstraszajace . Dzisiaj widzialem Laboratora 900 z nikkorem 2,8/50 w dobrym stanie za ok. 400 PLN .
-
- -#
- Kontakt:
Cena 1 kg przeslanego do Polski poprzez kuriera ( wykluczam lokalne poczty ) , gdzie kurier przyjezdza pod drzwi oscyluje w gr. 1,5 EU . Bywa taniej , ostatnio przesylalem skrzynie z przekladnia do Volvo Penta - Saildrive , jakies 45 kg w drewnianej skrzyni , za 60 EU . Dotarla cala i zdrowa .
Dadan Mafak'u - Laboratora 900 z dwoma "sznajderami " krecilem bez AF , wiec moze i z Nikorem pojedzie , nie wiem , ja amator prosze Panow jestem ...
Najwiekszy problem z zakupem powiekszalnika jest w tym magicznym " odbiorze osobistym " - malo komu chce sie ruszyc 4litery za miasto . Pomieniony Laborator byl akurat tylko w takiej opcji , w dodatku w Anglii .
Co nie przeszkadza zagladac , sledzic , ect. To kosztuje "jedynie" czas .
Pozdrawiam !
Dadan Mafak'u - Laboratora 900 z dwoma "sznajderami " krecilem bez AF , wiec moze i z Nikorem pojedzie , nie wiem , ja amator prosze Panow jestem ...
Najwiekszy problem z zakupem powiekszalnika jest w tym magicznym " odbiorze osobistym " - malo komu chce sie ruszyc 4litery za miasto . Pomieniony Laborator byl akurat tylko w takiej opcji , w dodatku w Anglii .
Co nie przeszkadza zagladac , sledzic , ect. To kosztuje "jedynie" czas .
Pozdrawiam !