Jak przeczytasz to zrozumieszJ.A. pisze: Warto też rozumieć co się robi, samo czytanie to nie wszystko
Warto sprawdzić od kogo pochodzi wypowiedź, ja tego nie napisałem.J.A. pisze: To kwestionuję i to uważam, że jest głupie. Mam nadzieję, że rozumiesz, co oznacza
J.A. pisze:Skoro już o pacykarzach. To porównanie jest od czapy. Bo to tak jakby zrobić kopię "Wymarszu strzelców" zabezpieczyć ją przed zniszczeniem, o nie interesować się oryginałem.
Po pierwsze trochę szacunku dla innych profesji. Po drugie nie jest od czapy, bo chodzi o efekt finalny. Sprzedajesz coś i za to odpowiadasz. Negatyw to twój problem, nie klienta.
Czyli też się degradujeJ.A. pisze:Jest utworzony w identyczny sposób, z identycznych substancji chemicznych, więc nie ma powodu, by miał się degradować inaczej.
Wystarczy poczytać. Na ile trwałość takiego obrazu jest mniejsza to dowiemy się dopiero za 100 lat (nas już w każdym razie nie będzie), a tymczasem eksperymentalnie ustalono (symulując normalny proces starzenia), że obraz na bazie RC jest mniej trwały.J.A. pisze:Takie tezy warto poprzeć jakąś teorią. Bo IMHO nie ma żadnego powodu, by była mniejsza. RC się nie sprzedaje bo jest mniej "szlachetne", od FB
Tutaj zgoda, ale toner selenowy jest wyjątkowo rakotwórczy (to również jest w literaturze).J.A. pisze:Przy okazji rakotwórczości. 90% substancji używanych w fotografii chemicznej, ma działanie rakotwórcze, a im bardziej fotografia jest szlachetna, tym bardziej toksycznych substancji używa.