Galeria

Wasze opinie o nowej odsłonie serwisu - czego jest za dużo, czego za mało, co chcielibyście tu znaleźć - to będzie dla nas wskazówka w jaką stronę powinniśmy się rozwijać.

Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski

Czy korexowa galeria powinna zawierać kolorowe zdjęcia?

Tak
12
28%
Nie
31
72%

Liczba głosów: 43

alekp
-#

Post autor: alekp »

Nowy jestem to się nie powinienem przemądrzać, ale jednak coś napiszę. No więc tak jeśli miałyby być kolorowe to jestem za tym, żeby administrator (lub inna odpowiedzialna osoba) miał ostatczny głos, czy zdjecie będzie mogło być dodane czy nie.
Awatar użytkownika
Michał Kowalski
-#
Kontakt:

Post autor: Michał Kowalski »

Ok więc kolor akceptowany.. ale myślę że nikt nie będzie mi miał za złe jeśli zostaną usunięte ew. zdjęcia z aparatów "telefoniczno-fotograficznych" lub z widocznym datownikiem ;) mam nadzieję iz rozumiecie o jakie ograniczenia mi chodzi ;)
Fotograf Chrzanów - fotografia ślubna
mierzej
-#

Post autor: mierzej »

kolorki do prywatnej - to moim zdaniem słuszna myśl
mierzej
-#

RA - 4 - myślę że już niedługo coś wrzucę - oczywiście do swojej prywatnej.
Ale kiedyś zrobiłem gumę z czterech kolorów pigmentu symulujących składowe CMYK - z odległości 50 cm i powyżej wygląda jak kolorowa odbitka - tylko jakoś tak szlachetniej :)
mierzej
-#

chemia tetenal ale nie na niską - mam procesor Jobo to sobie grzeję do 38 °C
:). A papier to na razie mam kupiony okazyjnie na allegro około 600 arkuszy 18x24 Kodaka Supry Endury - wyszedł mi po 30 zł za paczkę 100 szt.
berni
-#

Post autor: berni »

Jestem tu nowy, ale ma coś do powiedzenia i powiem:)

Tak napoczątku była fotografia czrno biał. Lecz nie można skreślic fotografii kolorowej. Niekażdego stać na obrabianie fotografii kolorowej w tradycyjny sposób, mnie nie stać. Jedynie pozostają zdjencia z labu. Jestem za weryfikacją zgłaszanych zdjęć czy się nadają czy nie do takiej galerii. Pojawienie się zdjencia w takiej galerii to by było wyróżnienie. Ponieważ trzeba by się postarać o dobre i ciekawe zdjęci.

Ja mam zdjencia z fotografii otworkowej, kótóre naświetlały się ponad miesiąc. W tym czasie zaszło sporo zmian w paierze fotograficzym. Najwazniejsza z nich to taka że w paierz pokazal sie kolor. Po skanowaniu takiego negatywu uzyskałem bardzo ciekawy kolorowy pozytyw.

Jak bym chciał zamieścić, czy bym mógł?. Bo to jest kolor a przekładanie zdjencia w monochromatyczne jest nie sensowne. Ponieważ tracim te ciekawe niułanse które tam powstały.

Pozdro:)
Awatar użytkownika
ku6i
VIP

Post autor: ku6i »

zdjencia
Proszę, nie! Zdjęcia, zdjęcia, zdjęcia!
berni
-#

Post autor: berni »

Przepraszam:) za te byki w pisowni :oops: .
Awatar użytkownika
ku6i
VIP

Post autor: ku6i »

Nic się nie stało, przepraszać nikogo nie musisz, wystarczy, że następnym razem napiszesz poprawnie :->
Sebastian
-#

Post autor: Sebastian »

A może by tak zamienić kategorie POZOSTALE na FOTOGRAFIA OTWORKOWA, bo pozostałe to tak ciężko zakwalifikować do czego ma służyć ta kategoria? A myślę że miałaby rację bytu taka kategoria w galerii korex :-) .
Awatar użytkownika
Michał Kowalski
-#
Kontakt:

Post autor: Michał Kowalski »

mówisz - masz ;) pozdrawiam
Fotograf Chrzanów - fotografia ślubna
Janis
-#

Post autor: Janis »

Zagłosowałem na TAK, ale tylko na zdjęcia kolorowe wołane tradycyjnie, a to, bynajmniej dla mnie, nie lada sztuka. :)
ODPOWIEDZ