im większy format tym samo powiększanie jest prostsze, a odrobinę komplikuje się wywoływanie ale tylko ze względu na rozmiar nic więcej. Za to dużo przyjemniej się opracowuje samą odbitkę.
Paradoksalnie im mniejsza tym trudniejsza ;)
Ostrość w DURST M600
Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski
mnie to się nie chce robić mniejszych niż 20x25cm, a i te tylko wtedy robię, jak chcę potem zeskanować powiększenie, bo tak to nie schodzę poniżej 24x30cm. a jak myślę, że trzeba by babciom i dziadkom jakieś zdjęcia wnuczki porobić, to już od samego myślenia od formacie 10x15cm mnie się nie chce.ThinLizzy pisze:Tak, mam zamiar robić tylko mały obrazek i odbitki nie większe niż 18x25 cm.rbit9n pisze:jeśli masz zamiar robić głównie mały obrazek, to jasna sprawa, że taka pięćdziesiątka to podstawa.
"Cítíte to? Cítíte to? Fenidon, synku. Nic jinýho na světě takhle nevoní. Zbožňuju vůni fenidonu po ránu."
Podplukovník William "Bill" Kilgore
zemsta toxycznego fotomutanta flickr
Od tego jest skaner i lab. No chyba, że chcemy by były takie sztywne jak to drzewiej bywało.rbit9n pisze:a jak myślę, że trzeba by babciom i dziadkom jakieś zdjęcia wnuczki porobić, to już od samego myślenia od formacie 10x15cm mnie się nie chce.
M7 + 4,5/50 + 4/80 + 4,5/150
"Mędrzec uczy się nawet od głupca, głupiec nie uczy się wcale"
"Mędrzec uczy się nawet od głupca, głupiec nie uczy się wcale"
cz-b do labu dawać? no weź.
"Cítíte to? Cítíte to? Fenidon, synku. Nic jinýho na světě takhle nevoní. Zbožňuju vůni fenidonu po ránu."
no właśnie wiem i to mnie boli, bo bym zrobił, ale mnie się nie chce.