3 dni to C41 trwa.jac123 pisze:Ja oddałem dzisiaj, pani powiedziała że za 3 dni będzie. Zobaczymy.
Rossmann / CEWE - wywoływanie C-41 i E-6
Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski
Re: odp.
odp.
Właśnie otrzymałem telefon z laboratorium Rossmana w Kędzierzynie - Koźlu z informacją , że slajdy muszą być jednak pocięte (ja chciałem bez cięcia), gdyż wywoływane one są w .... Niemczech i z automatu są tam cięte.wesu pisze:Nord ile czekałeś? Mi się wydaje, że wydłużył się czas realizacji z 2 do 3 tygodni
Oczywiście termin będzie ze 2 tyg. jak mnie teraz poinformowano.
a mnie zdziwiło, jak wszyscy pisali ponad rok temu, bo wtedy ostatni raz dawałem do CeWe, że oni płacili 6,95zł skoro na cenniku było 9,95zł. i ja tak płaciłem.
"Cítíte to? Cítíte to? Fenidon, synku. Nic jinýho na světě takhle nevoní. Zbožňuju vůni fenidonu po ránu."
Podplukovník William "Bill" Kilgore
zemsta toxycznego fotomutanta flickr
no a ja płaciłem dyszkę. z tego co pamiętam, to we wszystkich rzeszowskich ss-mannach była taki cennik i tak sobie liczyli.
"Cítíte to? Cítíte to? Fenidon, synku. Nic jinýho na světě takhle nevoní. Zbožňuju vůni fenidonu po ránu."
cena
U mnie w city też jest coś koło 10 zł i to już od dawna.rbit9n pisze:no a ja płaciłem dyszkę. z tego co pamiętam, to we wszystkich rzeszowskich ss-mannach była taki cennik i tak sobie liczyli.
To i tak jest nic, bo w "znanym i szanowanym" laboratorium Kodaka to bym zapłacił 23 zł (chociaż pewnie tyle bym nie czekał).
Wywoływanie w CEWE to rosyjska ruletka. Ostatnio odbierałem z wywołania negawyw i slajd. Negatyw 135 przyszedł z zaciekami, włożony bezpośrednio do koperty i oczywiście porysowany do granic możliwości. Do tego dostałem tę komiczną"Fotopłytę" której wcale nie chciałem. Skan w minimalnej rozdzielczości i do tego ze źle pozaznaczanymi przez automat klatkami. Na kopercie jak zwykle wyraźnie napisałem "wywołanie C-41". Nigdy wcześniej nie miałem z nimi tego problemu. Slajd 135 przyszedł jak zwykle bardzo dobry, bez rys i zacieków, w koszulkach po 6 klatek.
- Doctor Who
- -#
Sam spróbowałem skorzystać z wołania E6, ale informacja telefoniczna coś bredziła jedynie na temat bezpośredniego składania zamówień w drogerii. Objechałem cały Kraków i za każdym razem patrzono na mnie jak na idiotę, argumentując że każde zdjęcia mogę przynieść przecież na pendrivie. I'm out.
A smutam jak pies faraona z tego powodu, bo cena nadal zachęcająca.
A smutam jak pies faraona z tego powodu, bo cena nadal zachęcająca.
"Ten kretyn znowu poleciał gdzieś swoją niebieską budką i ściągnął jakiś szajs, by się nas głupio pytać." ~typowy użytkownik korexu