polska kamera 8x10"
Moderatorzy: rbit9n, zladygin, Michał Kowalski, Jerzy
Re: polska kamera 8x10"
na podaj stronie, fotki 6x6 "Rybaki"
Z ciekawości zapytam: Rybaki koło Recza? Znam tam pyszny młyn.
od 24x36 po 18x24 + szkiełko i oko
Re: polska kamera 8x10"
Przepiękne! Czekam na opis i ceny.....chociaż po ostatnich przygodach z wiatrem i 4x5 zarzekałem się, że nigdy nic większego ale kto wie ;)
Tutaj sa linki do aukcji i pierwsze "macane" recenzje.
http://www.largeformatphotography.info/ ... rom-Poland
W zdecydowanej wiekszosci - pozytywne. Zycze wszystkiego najlepszego, dobrze by bylo gdyby polski produkt jak kamera 8x10 byl widoczny na swiatowym rynku LF. Teraz czekamy na riposte chinczykow - bo na pewno ich ruszy
http://www.largeformatphotography.info/ ... rom-Poland
W zdecydowanej wiekszosci - pozytywne. Zycze wszystkiego najlepszego, dobrze by bylo gdyby polski produkt jak kamera 8x10 byl widoczny na swiatowym rynku LF. Teraz czekamy na riposte chinczykow - bo na pewno ich ruszy
Tą aukcję wystawił producent matówek,zgodziłem się na jedną sztukę na początek,a widzę że są trzy wystawione.
Sprzedaż dopiero ruszy,gdy będzie gotowa strona internetowa.
Jest też gotowy nowy model dla pejzażystów,kamera nieskładana ,wyciąg miecha ok.40 cm,sporo lżejsza.Wkrótce będą zdjęcia.
Mam ograniczone moce,ponieważ sam to robię,ale z czasem będzie dostępna
wymienna tylna ścianka z kasetami do kolodionu,oraz kopioramy.
Aha,no i zakup przez stronę będzie sporo tańszy
trumil9,dzięki za dobre słowo,bo nie wszyscy tak to odbierają...no cóż,to Polska właśnie
Sprzedaż dopiero ruszy,gdy będzie gotowa strona internetowa.
Jest też gotowy nowy model dla pejzażystów,kamera nieskładana ,wyciąg miecha ok.40 cm,sporo lżejsza.Wkrótce będą zdjęcia.
Mam ograniczone moce,ponieważ sam to robię,ale z czasem będzie dostępna
wymienna tylna ścianka z kasetami do kolodionu,oraz kopioramy.
Aha,no i zakup przez stronę będzie sporo tańszy
trumil9,dzięki za dobre słowo,bo nie wszyscy tak to odbierają...no cóż,to Polska właśnie
Ze strona producenta i inna cena bedzie lepiej. Dzieki za dobre slowo, malkontentow wszedzie pelno i takich, ktorym wszystko przeszkadza, bo samodzielnie po pasach przez jezdnie przejsc nie moga - tez. To nie jest wylacznie polska specjalizacja. Jedyne co mi przeszkadza to cena. Troche zaporowo. Wiem, ze ten model nie jest tani w produkcji, jakich nakladow i wiedzy trzeba wylozyc przy pracy z drewnem. Obserwuje kolege, ktory wiele godzin codziennie spedza w stolarni, stad wiem. Natomiast obserwujac rynek kamer wielkoformatowych na pewno 90% kupujacych szybciej sie decyduje na zakup kamery, w ktorej wiele rzeczy trzeba poprawic - kosztujacej do $600 niz na zakup nowki, ktorej cena rowna sie dla wielu ludzi miesiecznemu dochodowi brutto ($100x26dni roboczych). Przy sprzedazy drozszych rzeczy zawsze najwiekszym problemem jest jak dotrzec do tych, ktorzy nie maja ciasnego budzetu.
Chinczycy robia to shen-hao 4x5 tz45-iib - trzeba wklepac w google, sa w roznych rozmiarach. Co do ceny na matowke za $200 od chinczykow to przesada. Jezeli amerykanie robia za $28 (ebay # 230694924368) to trzeba szukac zdolnego szklarza w Polsce i dac mu troche zarobic. Kazdy bedzie chcial szklana matowke, plastikowe to nie to