Miejscówki na zdjęcia okolicznościowe

Czyli Korex po godzinach w ciemni ;)

Moderatorzy: rbit9n, Jerzy, zladygin, Michał Kowalski

thinca
-#

Miejscówki na zdjęcia okolicznościowe

Post autor: thinca »

Ciekawa jestem jakie macie fajne miejsca w okolicach Łodzi do robienia zdjęć okolicznościowych. Ja korzystałam głównie z ogrodu botanicznego, Arkadii i Arboretum w Rogowie http://www.zamiasto.com.pl/miejsce_zdje ... Rogow.html. Czasem jednak można trafić coś wyjątkowego jak łąkę makową za kościołem w Górce Pabianickiej. Swoją drogą niby mak zabroniony, a ksiądz sieje i co roku zbiera niezłą kasę :-)
Awatar użytkownika
rbit9n
-# jr admin
Kontakt:

Post autor: rbit9n »

chodzi o to?:
Obrazek
to mak polny, sam się sieje, bez udziału księdza. a jego skład chemiczny dalece odbiega od składu maku lekarskiego.
"Cítíte to? Cítíte to? Fenidon, synku. Nic jinýho na světě takhle nevoní. Zbožňuju vůni fenidonu po ránu."
Podplukovník William "Bill" Kilgore

zemsta toxycznego fotomutanta flickr
Awatar użytkownika
J.A.
-#

Post autor: J.A. »

thinca pisze:Ciekawa jestem jakie macie fajne miejsca w okolicach Łodzi do robienia zdjęć okolicznościowych.
A to o ścieżkę zdrowia chodzi?
M7 + 4,5/50 + 4/80 + 4,5/150
"Mędrzec uczy się nawet od głupca, głupiec nie uczy się wcale"
thinca
-#

Post autor: thinca »

rbit9n pisze:chodzi o to?:
Obrazek
to mak polny, sam się sieje, bez udziału księdza. a jego skład chemiczny dalece odbiega od składu maku lekarskiego.
tak o to :) dzięki za wyjaśnienie z tym makiem - myślałam, że ksiądz go sieje, może nawet tak słyszałam? nie wiem, w każdym razie to bujda, jak widać

[ Dodano: Pon 19 Maj, 2014 ]
J.A. pisze:
thinca pisze:Ciekawa jestem jakie macie fajne miejsca w okolicach Łodzi do robienia zdjęć okolicznościowych.
A to o ścieżkę zdrowia chodzi?
Nie rozumiem?
Awatar użytkownika
powalos
-#

Post autor: powalos »

thinca, mak, tzw. niebieski również można siać ale trzeba to zgłosić do jakiegoś urzędu. Cała uprawa jest dość dokładnie monitorowana, a wszystkie pozostałości po zbiorach (łodygi, puste główki) są odbierane. Tak więc mak niebieski tylko na kontraktację. Pzdr.
Fan Pentax'a.
ODPOWIEDZ